Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Nov center za obiskovalce Geoparka Idrija

Torek, 13. avgust 2019

Geopark Idrija v sklopu projekta Danube GeoTour pripravlja nov center za obiskovalce, ki se bo nahajal v prostorih nekdanje gostilne Nebesa, kamor se bo preselil tudi TIC. 

Glavna nit razstave bo o tem, kako so Zemljine sile vplivale na nastanek idrijskega območja in izoblikovale življenje. Predstavljala bo vsebine iz celega območja Geoparka Idrija. Z razstavo želimo spodbuditi obiskovalce, da poleg obiska naših glavnih turističnih ponudnikov v mestu Idrija, obiščejo tudi idrijsko podeželje, si tam ogledajo naravne in kulturne znamenitosti ter pridejo v stik s  turističnimi ponudniki izven mesta in se pri nas zadržijo dalj časa.

Uvod v idrijsko zgodbo je osnovna razlaga nastanka našega planeta ter procesov, ki naš planet ohranjajo živega, da se stalno spreminja. Prikazati želimo, da procesi v in na Zemlji v svoji osnovi določajo okolje, kamninsko in morfološko pestrost, ki se mu prilagajajo rastline in živali ter nenazadnje tudi človek s svojim načinom življenja. Pomembno sporočilo razstave je, da se globalni procesi odražajo tudi lokalno. 

Obiskovalcem bo v centru na ogled bogata razstava z maketami, modeli, zanimivimi eksponati, animacijami, video predstavitvami, s pomočjo katerih bomo vsebine predstavili tistim, ki jih ta snov le bežno zanima in tistim, ki se v vsebine razstave želijo bolj poglobiti. Najmlajšim so namenjene tri otroške točke, kjer bodo na igriv in interaktiven način odkrivali naravne zanimivosti in zakonitosti. Za konec nismo izpustili niti projektnih partnerjev, ki se bodo na moderen način, s pomočjo računalniške tehnologije predstavili obiskovalcem s kratkim videom predstavili tekom cele razstave. 

Otvoritev razstave bo v mesecu oktobru letos. Ob tej priložnosti vas vljudno vabimo, da se udeležite otvoritvenega dogodka ter si ogledate nov Center za obiskovalce Geoparka Idrija. 


Projekt je sofinanciran iz skladov Evropske unije (ESRR, IPA).
Obdobje trajanja projekta: 1. 1. 2017−30. 6. 2019 
Celoten proračun: 1.666.362,5 €
Od tega: Evropski sklad za regionalni razvoj (ERDF): 1.328.063,36 €
Instrument za predpristopno pomoč (IPA): 88.344,75 €

Več o projektu Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NED
PON
TOR
20 / 32 °C
19 / 33 °C
19 / 33 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark