Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Polmilijonta obiskovalka Antonijevega rova je študentka iz Črnomlja

Sreda, 14. avgust 2019

7. avgusta je bilo v turističnem rudniku Antonijev rov praznično, saj so zabeležili 500.000. obiskovalca tega najstarejšega turističnega rudnika na Slovenskem. Rudnik letos obeležuje 25-letnico delovanja in je del UNESCO dediščine v Idriji.  

Polmilijonta obiskovalka je postala Nuša Butala, študentka matematike in informatike iz Črnomlja. Idrijsko rudniško podzemlje je spoznavala v skupini obiskovalcev, ki so se z ogleda rudnika na površje vrnili po 11. uri. Direktorica Centra za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija (CUDHg), Tatjana Dizdarevič, pod okrilje katerega sodi tudi Antonijev rov, je »jubilejni« obiskovalki v imenu sodelavcev turističnega rudnika izročila priložnostna darila.  Prejela je majico z napisom »5000.000. obiskovalec«, najnovejšo knjigo o Antonijevem rovu ter vstopnice za dva za obisk še ostalih znamenitosti UNESCO dediščine v Idriji ter v Sloveniji, kot so Škocjanske jame in Prazgodovinska kolišča okoli Alp.

V prihodnje si na CUDHg želijo 33.000 obiskovalcev letno, kolikor so jih zabeležili v prvih letih odprtja rudnika za obiskovalce. Zavedajo pa se, da letos višjega obiska še ne bodo zabeležili tudi zaradi zapore glavne prometnice v Zali.

Sicer pa so bili priložnostne pozornosti deležni vsi današnji obiskovalci Antonijevega rova, saj so sodelavci turističnega rudnika zanje pripravili rudarsko grenčico - geruš, v sodelovanju z idrijsko slaščičarno Gabron pa tudi kepico sladoleda "Idrijski rudnik".


fotoarhiv FB Rudnik živega srebra IdrijaKontakt

TIC Idrija, Prelovčeva 5

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

PET
SOB
NED
7 / 22 °C
8 / 25 °C
7 / 23 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark