Pošlji razglednico - Gallus fest 2017 - Koncertni večer - Čembalo, harfa in violinaX

image012.jpg

Na koncertnem večeru v sklopu Gallus festa 2017 bodo v cerkvi sv. Jošta v Črnem Vrhu nad Idrijo nastopile Mojca Jerman (violina), Erika Frantar (harfa) in Martina Okoliš (čembalo). Koncertni večer bodo oblikovale z deli Händla, Bacha, Debussyja, Hasselmansa in Samuel-Rousseauja.

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:
 • Znamenitosti
 • Aktivnosti
 • Gostinstvo
 • Nastanitve
 • Trgovina
 • Foursquare
»
»
»
Gallus fest 2017 - Koncertni večer - Čembalo, harfa in violina

Gallus fest 2017 - Koncertni večer - Čembalo, harfa in violina

image012.jpg
Pošlji razglednico
to je testno sporočilo, da vidimo kako dela
 • 13. avgust 2017 od 20:00 do 21:30
 • Lokacija: Črni Vrh nad Idrijo, cerkev sv. Jošta
 • Kontakt: Založba Bogataj
 • Telefon: 05 37 22 947
 • E-mail: zalozba.bogataj@gmail.com
 • Domača stran: https://www.facebook.com/events/135792000358949/
 • Organizator: Založba Bogataj, ABC Merkur d.o.o. Idrija
 • Vstopnina: prostovoljni prispevki
 • Cena vstopnice: /
 • Prodaja vstopnic: /
 • GEO:46.000973200000 / 14.021466800000

Na koncertnem večeru v sklopu Gallus festa 2017 bodo v cerkvi sv. Jošta v Črnem Vrhu nad Idrijo nastopile Mojca Jerman (violina), Erika Frantar (harfa) in Martina Okoliš (čembalo). Koncertni večer bodo oblikovale z deli Händla, Bacha, Debussyja, Hasselmansa in Samuel-Rousseauja.

O nastopajočih:

Mojca Jerman se je violino začela učiti v Glasbeni šoli Idrija in študij nadaljevala v Ljubljani. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je junija 2017 sklenila magistrski študij pri prof. Vasiliju Meljnikovu. Med leti 2009 in 2011 se je izpopolnjevala pri prof. Saewon Suhu v Celovcu. Redno nastopa samostojno, kot članica različnih orkestrov, priložnostnih komornih sestavov, violinskega dua z Ano Novak in v triu Rêverie s pianistko Tanjo Činč in violončelistko Katarino Leskovar, ki ga je vrsto let umetniško usmerjal prof. Tomaž Lorenz, letošnje leto pa so začele podiplomski študij komorne glasbe na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu pri prof. Chia Chou.

Martina Okoliš je na Akademiji za glasbo v Ljubljani z odliko diplomirala najprej na oddelku za glasbeno pedagogiko, nato na oddelku za instrumente s tipkami, smer orgle, in nazadnje zaključila magistrski študij čembala z najvišjo oceno Summa cum laude. 
Kot čembalistka je sodelovala na festivalu historične glasbe in plesa Musica Locopolitana in je članica Baročnega orkestra Akademije za glasbo, nastopala je tudi s komornim godalnim orkestrom in harmonikarskim orkestrom Akademije za glasbo. Je članica baročnega kvarteta Hymnia, s katerim je nastopila na samostojnih koncertih v okviru Evropske prestolnice kulture, koncertih v okviru Mladi mladim, ciklu Jesenske serenade, Tartini festivalu in več samostojnih koncertih. Za svoje dosežke je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Od oktobra 2014 je asistentka prof. E. Mihajlovića za področje čembala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot učiteljica klavirja in orgel se posveča pedagoškemu delu na Glasbeni šoli Radovljica in Orglarski šoli v Ljubljani.

Harfistka Erika Frantar je začela šolanje pri prof. Bronislavi Prinčič, nadaljevala pri prof. Daliborju Bernatoviču in leta 2011 z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo Ljubljana pod mentorstvom prof. Rude Ravnik Kosi. Poleg rednega študija se je mojstrsko izpopolnjevala na seminarjih pri priznanih harfistih Patrizzi Tassini, Clioni Doris, Sirin Pancaroglu, Marrie Pierre-Langelomot. Udeležila se je mednarodnih in državnih tekmovanj, kjer je dosegla vidnejše rezultate. Od leta 2013 je redna članica Simfoničnega orkestra Cantabile, svoje znanje pa prenaša na mlade na Glasbeni šoli Celje. 


Program:

J. S. Bach: Sonata za violino in čembalo v E-duru
F. Mendelssohn-Bartholdy: On the Wings of Song
G. F. Handel: Passacaglia
M. Samuel-Rousseau: Variations pastorales sur un vieux Noel
A. Hasselmans: La Source
C. Debussy: Beau Soir

x komentirano

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NE PREZRITE

Zgodba o Idriji - spoznajte očarljivo mesto UNESCO-ve dediščine

        Zgodba o živosrebrnem studencu sredi gozdovUNESCOVO ...

Več...

Turistična agencija VisitIdrija

Pod okriljem Centra za idrijsko dediščino deluje tudi turistična ...

Več...

GeoparkObčina Idrija Geopark