Pošlji razglednico - Dobre prakseX

DSC03644_Fotografija_Robert_Zabukovec (Medium).jpg


Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Dobre prakse

DSC03644_Fotografija_Robert_Zabukovec (Medium).jpg
Pošlji razglednico
to je testno sporočilo, da vidimo kako dela
  • Kontakt: TIC Idrija
  • GEO:46.000973200000 / 14.021466800000


EDEN INOVATION PRIZE-NAGRAJENI TURISTIČNI PAKET

23. marca 2018 je v Bruslju potekalo srečanje evropske mreže EDEN (European Destinations of Excellence), kjer so predstavili delo v okviru EDEN Network Association ter podelili nagrade EDEN Innovation Prize. Center za idrijsko dediščino je prejel nagrado ‘EDEN Network Association Innovation Prize’ v kategoriji‘Special Tourism Offers for Singles and/or Female Travellers in EDEN destinations’. Center za idrijsko dediščino je na izbor prijavil tridnevni turistični program za individualne popotnike in/ali ženske, s čimer je prepričal komisijo.
NAGRAJENI 3-DNEVNI TURISTIČNI PAKET ZA ŽENSKE (EDEN INNOVATION PRIZE) 


IDRIJSKE DRUŽINE V PROJEKTU 100 MAX ZA 30% ZMANJŠALE OGLJIČNI ODTIS

9 družin iz idrijske občine je v minulih mesecih zmanjšalo svoj ogljični odtis oziroma neposreden vpliv na okolje v svojem kraju. Kot edine družine iz Slovenije so namreč sodelovale vzanimivem mednarodnem projektu 100Max. Občina Idrija je v okviru projekta pripravila tudi niz dogodkov, predavanj in ustvarjalno delavnico, na katerih so družine, tudi najmlajši, krepile zavest o odgovornosti do okolja. 
DOBRA PRAKSA-PROJEKT 100 MAX 


VRTEC IDRIJA  ZAVEZAN EKOLOGIJI

Vrtec Idrija je v projekt Ekošola kot način življenja vstopil s šolskim letom 2008/2009. To je mednarodni program, ki načrtno in celostno uvaja trajnostni razvoj (okoljsko vzgojo) v vrtce in šole. Osnovni namen je, da otroci skozi različne aktivnosti spoznajo in udejanjajo svoje znanje o (živi in neživi) naravi in razvijajo odgovoren odnos do nje. Leta 2010 je vrtec prejel ZELENO EKO ZASTAVO, ki je rezultat dveletnega uresničevanja programa Ekošole – izpeljave vseh sedmih korakov za trajnostni razvoj, ki jih predvideva mednarodna metodologija Ekošole (Ecoschools). Naloga vrtca je, da eko zastavo vsako leto z uresničevanjem načrtovanih ciljev na novo potrdijo.
DOBRA PRAKSA-EKOŠOLA 


OSNOVNA ŠOLA IDRIJA-EKOŠOLA

Nova vizija izobraževanja ljudem vseh starosti pomaga bolje razumeti svet, v katerem živimo. Hkrati opozarja na kompleksnost ter prepletenost problemov, ki grozijo prihodnosti: to so revščina, razsipna potrošnja, degradacija okolja, propadanje urbanih območij, rast prebivalstva, zdravje, spori in kršenje človekovih pravic. Ekošola kot način življenja poudarja celovit, interdisciplinaren pristop k pridobivanju znanja in veščin, potrebnih za trajnostno prihodnost, pa tudi za spremembo vrednot, vedenja in življenjskih navad.
DOBRA PRAKSA-EKOŠOLA 


ELEKTRIČNE POLNILNICE V IDRIJI IN SPODNJI IDRIJI-ZELENA MOBILNOST

Na keltiki je osem električnih polnilnic. Prvih pet so v okviru projekta Zelena mobilnost prihodnosti odprli v Idriji in Spodnji Idriji. S tem so vzpostavili pomembno infrastrukturno mrežo za vse uporabnike električnih vozil in Slovenijo postavili na zemljevid sodobne zelene mobilnosti.
DOBRA PRAKSA-KOLEKTOR IN HIDRIA  

x komentirano

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NE PREZRITE

Zgodba o Idriji - spoznajte očarljivo mesto UNESCO-ve dediščine

        Zgodba o živosrebrnem studencu sredi gozdovUNESCOVO ...

Več...

Turistična agencija VisitIdrija

Pod okriljem Centra za idrijsko dediščino deluje tudi turistična ...

Več...

GeoparkObčina Idrija Geopark