Pošlji razglednico - Pot po visokem krasuX

Kolesarjenje ČV- Foto Samo Trebižan.jpg

Pot, ki jo lahko pričnete že z Učno potjo kraški gozd, ponuja čudovito možnost kolesarskega izleta čez območje visokega krasa, kjer se na ogled ponujajo kraška polja s ponikalnicami in požiralniki, uvalami in vrtačami ter najgloblje brezno tega območja. 

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Pot po visokem krasu

Kolesarjenje ČV- Foto Samo Trebižan.jpg
Pošlji razglednico
to je testno sporočilo, da vidimo kako dela
  • Kontakt: TIC Idrija, Mestni trg 2, 5280 Idrija
  • Telefon: +386 (0)5 374 39 16
  • E-mail: tic@visit-idrija.si
  • Domača stran: http://www.geopark-idrija.si
  • GEO:46.001195000000 / 14.026232719421

Pot, ki jo lahko pričnete že z Učno potjo kraški gozd, ponuja čudovito možnost kolesarskega izleta čez območje visokega krasa, kjer se na ogled ponujajo kraška polja s ponikalnicami in požiralniki, uvalami in vrtačami ter najgloblje brezno tega območja. 

Pot, ki jo lahko pričnete že z Učno potjo kraški gozd, ponuja čudovito možnost kolesarskega izleta čez območje visokega krasa, kjer se na ogled ponujajo kraška polja s ponikalnicami in požiralniki, uvalami in vrtačami ter najgloblje brezno tega območja. Za počasen kolesarski izlet po kolesarski poti potrebujete približno 1 uro. 

Pot se priključi na Matuckarjevo pot. Če pa si želite bolj razgibanega kolesarjenja, pa se odpravite po Kamparetovi poti, kjer se bodo pred vami odprli lepi pogledi na dolino Idrijce (za kolesarjenje po Kamparetovi poti potrebujete dobro kolesarsko opremo in čelado).

Začetek kolesarske Poti po visokem krasu je na poti proti naselju Predgriže, ki se odcepi iz regionalne ceste Godovič – Črni Vrh.  Nato vas pot najprej vodi skozi naselje Predgriže, kjer se v centru naselja držite desno in nadaljujte pot naprej v smeri Idrijskega Loga. Po enem kilometru pridete na makadamsko pot, ki vas najprej vodi čez polja, kmalu pa pridete v gozd, ki vam v poletnih mesecih ponuja pravo osvežitev. Le nekaj metrov pred priključitvijo na lokalno cesto proti Idrijskemu Logu se ob cesti ustavite in peš odpravite v notranjost gozda, kjer si oglejte najgloblje brezno na tem območju, to je Habečkovo brezno

Na priključku na lokalno cesto zavijte desno in se spustite v zaselek Koševnik. Ob cesti na začetku zaselka se desno od ceste odcepi stezica, ki vodi do Brinovega griča, do kjer je 30 minut hoje. 

Če pa si želite le kolesarjenja, nadaljujte do križišča, kjer vas cesta naprej vodi proti Pevcu in Andrejčkovemu breznu, kjer je postavljen križ v spomin žrtvam vojne. Če pa želite po Poti po visokem krasu naprej, na tem križišču zavijte levo. Kmalu ob cesti se desno odcepi kolovoz, ki vas po 100 metrih pripelje do napisa v skali oz. Firme. Vrnite se na cesto in nadaljujte Pot po pokrajini visokega krasa z rupami, požiralniki in drugimi kraškimi pojavi. Sledi še krajši vzpon, na koncu le-tega zavijete levo in na vrhu se priključite na Matuckarjevo pot. Od tu naprej se lahko odpeljete naprej proti Črnemu Vrhu, lahko pa prekolesarite še preostali del Matuckarjeve poti.Izhodišče: Predgriže
Dolžina: 7,5 km
Čas kolesarjenja: 1 h
Zahtevnost: nezahtevna
Višinska razlika: 98,5 m

Fotogalerija

Znamenitosti

idrijski zlikrofi-foto Mankica Kranjec, Nea Culpa.jpg

Idrijski žlikrofi

Niso vsi žlikrofi idrijski žlikrofi in samo izbrani žlikrofi so ...

Več...

x komentirano

Kontakt

TIC Idrija, Prelovčeva 5

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NE PREZRITE

Zgodba o Idriji - spoznajte očarljivo mesto UNESCO-ve dediščine

        Zgodba o živosrebrnem studencu sredi gozdovUNESCOVO ...

Več...

Turistična agencija VisitIdrija

Pod okriljem Centra za idrijsko dediščino deluje tudi turistična ...

Več...

GeoparkObčina Idrija Geopark