VELIKA ČISTILNA AKCIJA - PLOGGING

21. Apr. 2021 / 16:37
Pustimo vtis, očistimo Geopark Idrija!

Zaradi COVID ukrepov in NIJZ priporočil smo se v občini Idrija odločili, da letošnje čistilne akcije po krajevnih skupnostih izvedemo v obliki plogginga in ne organizirano, kot smo to bili vajeni v preteklosti. 

Plogging ni nič drugega kot to, da na tek, sprehod ali pohod s seboj vzameš tudi vrečo, v katero mečeš smeti, ki jih opaziš na svoji poti.


Vreče za smeti, skupaj z rokavicami, bodo na voljo na naslednjih prevzemnih mestih po naslednjih urnikih:

  1. KS ZAVRATEC - Gasilski dom Zavratec
  2. KS GODOVIČ - Trgovina M-Orel od 24. aprila do 2. maja
  3. KD DOLE - Gasilski dom Dole samo 24.4. dopoldan
  4. KS LEDINE - PGD Ledine in PGD Vrsnik samo 26. aprila med 18:00 in 20:00 uro
  5. KS ČRNI VRH - park v centru Črnega Vrha od 24. aprila do 2. maja
  6. KS IDRIJA - TIC Idrija samo 22. in 23. aprila med 09:00 in 16:00 uro; od 24. aprila do 2. maja v trgovini Vitaminčk po urniku;

Prvih 40, ki se bo med čistilno akcijo fotografiralo in fotografijo poslalo na naš  ali jo objavilo na FB ali IG visit-idrija, prejme simbolični darilni paket (majico, karto pohodnih in kolesarskih poti Geoparka Idrija, svinčnik).

Vrečke s smetmi odložite k zabojnikom v ekoloških otokih, če pa imate v vreči samo mešane odpadke, jo odvrzite v za to namenjene zabojnike.

Akcija ni namenjena zbiranju večjih kosovnih odpadkov, bi pa prosili vse, ki boste opazili na svoji poti nelegalna odlagališča kosovnih ali gradbenih odpadkov, da nam ali predsednikom KS sporočite lokacijo le-teh.