Plačilo parkirnine na Lajštu od 24.7.2021 do 31.8.2021

20. luglio. 2021 / 13:11
Od 24.7. do 31.8.2021 ob sobotah, nedeljah in praznikih med 0:00 – 24:00!

Na območju parkirišča Lajšt so obiskovalcem na voljo 3 manjša parkirišča. Med tednom je na teh parkiriščih parkiranje brezplačno, ob sobotah, nedeljah in praznikih, ki so dela prosti, pa je v obdobju od 24.7. do 31.8.2021 parkiranje cel dan plačljivo, in sicer 3 EUR/uro za vsako začeto uro parkiranja.

Parkirišča Lajšt

 

Ob dnevih, ko se plačuje parkirnina, iz Idrije na Lajšt in nazaj vozi brezplačni avtobus.

Vozni red avtobusa

 

Enostavno plačevanje parkirnine z aplikacijo EasyPark

Za lažjo predstavo si lahko pogledate kratka VIDEO navodila. 

Plačilo parkirnine se izvede preko parkirnega sistema EasyPark https://easypark.si/sl in je možno preko:

  • Mobilne aplikacije EasyPark: Aplikacijo si je potrebno predhodno namestiti na svoj telefon ter se registrirati. To lahko storite na tej POVEZAVI.

Ko parkirate svoje vozilo, vaš telefon samodejno najde območje, v katerem se nahajate. Lokacijo parkiranja lahko določite tudi tako, da v aplikacijo vpišete območno kodo parkirišča (v našem primeru je to 1101) ali vpišete ime parkirišča »Naravno kopališče Lajšt«. Določite čas parkiranja in kliknete »ZAČNI parkiranje«. 10 minut pred potekom parkiranja vas aplikacija na to opozori, parkiranje pa lahko podaljšate na daljavo. Ob zaključku parkiranja je potrebno parkiranje zaključiti s klikom na »ZAKLJUČI parkiranje«. Aplikacija izvede plačilo ob zaključku parkiranja. Denarja ni treba nalagati vnaprej (brez dobroimetja). Le enkrat vnesete v aplikacijo podatke o svoji kreditni kartici (Mastercard, Visa, Diners, Amex) ali PayPalu. Ob zaključku parkiranja prejmete davčno potrjen račun na svoj elektronski naslov oz. ga lahko prenesete s spletne strani https://easypark.si/sl.

  • preko SMS-ja: s sporočilom uporabnik parkirnino plača preko njegovega mobilnega operaterja*. Pošljite OBMOČNO KODO [presledek] celotno REGISTRSKO OZNAKO [presledek] #ČAS PARKIRANJA na 031 20 90 20.

POMEMBNO: Parkiranje začne veljati, ko dobite SMS-potrdilo od vašega operaterja.

PRIMER za 1 uro parkiranja:

1101  GOID123  #1   pošljete na 031 20 90 20

(območna koda _ registrska oznaka brez presledkov _ #čas parkiranja)

 

10 minut pred potekom parkiranja prejmete SMS opomnik, da se vaše parkiranje zaključuje. Z odgovorom »DA« podaljšate parkiranje za 1 uro kar na daljavo. Paziti morate, da na opozorilo odgovorite pravočasno, saj je časovno omejeno. Če zamudite z odgovorom za podaljšanje, morate parkiranje začeti znova. Če parkiranja ne želite podaljšati, ne odgovarjajte na ta opomnik.

*plačevanje je možno preko vseh operaterjev, razen preko operaterja Hofer

 

Pomoč uporabnikom je na voljo na tel. številki: 05 88 88 023 od ponedeljka do sobote med 8.00 in 20.00 ali elektronski pošti: pomoc@easypark.net.

 

Aplikacija EasyPark deluje na parkiriščih v več kot 800 mestih po Evropi. Med slovenskimi kraji, kjer jo lahko uporabljate, so Bled, Bohinj, Fiesa, Grosuplje, Izola, Kobarid, Komen, Kranjska Gora, Lucija, Maribor, Piran, Portorož, Ptuj, Seča, Sežana, Slovenj Gradec, Strunjan, Tolmin, Bovec, itd. Plačevanje preko aplikacije je varno, hitro in predvsem brez dotika, saj ves proces brezkontaktno opravite na svojem telefonu in se ne dotikate parkirnih avtomatov. 

 

EasyPark

Splošni pogoji uporabe EasyPark

Politika zasebnosti EasyPark

Sklep o določitvi javnih parkirnih površin v Občini Idrija, kjer se plačuje parkirnina