ODKRIJTE skrivnost klekljanja

Spoznajte idrijsko čipko skozi čas in se tudi sami preizkusite v prepletanju niti, navitih na kleklje.
arrow-left arrow-right

Znamenitosti in poudarki

Mestni muzej Idrija

Oglejte si razstavo o umetnosti klekljanja idrijske čipke in njenih izdelovalkah, klekljaricah. Spoznajte s čipkami okrašene tekstilije in najstarejše, najlepše, največje čipke, med katere sodi tudi „Jovankin prt“. Razstava vas bo popeljala skozi 300-letno zgodovino klekljanja vse do sodobnosti.

Čipkarska šola Idrija 

Obiščite šolo, ki že od leta 1876 skrbi za izobraževanje v veščini klekljanja idrijske čipke in se naučite osnov te veščine, ki vam jih bodo predali zaposleni v čipkarski šoli, ki skrbijo za ohranjanje in razvoj te idrijske umetnosti.

Idrijska čipka

Idrijska čipka nastaja s sukanjem in križanjem niti, navitih na kleklje – posebej oblikovane lesene palčke. Idrijčani veščino klekljanja idrijske čipke, eno najzahtevnejših ročnih spretnosti, ohranjajo živo in prisotno že več sto let. Klekljanje čipk v Sloveniji je uvrščeno tudi na UNESCO-v Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine, kar daje delikatnim čipkam še dodatno vrednost.

 

CENA ODRASLI: 67,00 EUR
CENA OTROCI:   64,00 EUR (d0 15 let)

*Cene vključujejo DDV.

Paket vključuje

 

  • ogled razstave „Idrijska čipka, z nitjo pisana zgodovina v Mestnem muzeju Idrija,
  • 90-minutno delavnico „Spoznavanje s klekljanjem idrijske čipke“ v Čipkarski šoli Idrija,
  • prikaz klekljanja in
  • ogled njihove razstave čipk „Poglej, kaj znam!“.

Vstopnice

Otroci (do 15 leta) / 64 € Odrasli / 67 € Skupaj za plačilo
ODKRIJTE skrivnost klekljanja Otroci (do 15 leta) / 64 €
Odrasli / 67 €
Skupaj za plačilo 0
Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Veljavnost in aktivacija

S skupno vstopnico lahko obiščete vključene razstave in se udeležite delavnice klekljanja. Vstopnico lahko aktivirate v roku 1 meseca od nakupa. Po aktivaciji začne teči obdobje veljavnosti vstopnice, ki traja 72 ur. Obdobje veljavnosti nastopi, ko vstopnico uporabite prvič, torej ko obiščete eno izmed vključenih znamenitosti oz. aktivnosti. Po preteku obdobja veljavnosti (72 ur) vstopnice ne morete več uporabljati, četudi niste obiskali vseh znamenitosti.

Urnik

Razstave lahko obiščete v času odprtja. Za delavnico klekljanja je potrebno predhodno naročilo na: , vsaj en delovni dan pred terminom delavnice. Delavnica se izvaja ob ponedeljkih in petkih ob 9.00 (razen v ponedeljek na Festivalu idrijske čipke in če je ponedeljek ali petek praznik).

https://www.muzej-idrija-cerkno.si/obiscite-nas/kje-smo/

https://www.cipkarskasola.si/si/


 

Načrtuj