TEDNI EVROPSKIH GEOPARKOV 2020

29. maj. 2020 / 08:23
Tedni evropskih geoparkov 2020, 24. maj - 7. junij 2020

V UNESCO globalnem geoparku Idrija tudi letos praznujemo Tedne evropskih geoparkov. Ker je leto 2020 zaradi pandemije nekaj posebnega in se vsi soočamo z omejitvami, smo letos Tedne evropskih geoparkov pripravili VIRTUALNO. Ker je naš namen ozaveščanje in izobraževanje o naravni in kulturni dediščini v UNESCO globalnem geoparku Idrija, smo pripravili virtualne dogodke, ki vam bodo predstavili območje našega geoparka.

V letošnjih Tednih evropskih geoparkov, ki potekajo od 24. maja do 7. junija smo za vas pripravili spletne dogodke, preko katerih boste lahko bolje spoznali naravno in kulturno dediščino in območje UNESCO globalnega geoparka Idrija.

Spletni dogodki:

VIRTUALNI SPREHOD PO RAZSTAVI ZAPISANO V KAMNINAH

Podajte se na virtualni sprehod po razstavi ''Zapisano v kamninah'', kjer so poleg geološke zgodovine in procesov, ki soustvarjajo naš planet, predstavljene kamnine in fosili, živalstvo in rastlinstvo geoparka, kraški svet s svojimi pojavi in kulturne značilnosti Idrije ter slikovitega idrijskega podeželja.

VIRTUALNI SPREHOD

Visitor center vhodna

RAZISKOVANJE PO POTEH GEOPARKA IDRIJA Z APLIKACIJO TEACHOUT

TeachOut je naravoslovna igra na prostem, aplikacija, ki vas popelje v raziskovanje narave. Uporabnika vodi od točke do točke ter mu nalaga izzive, ki jih mora na posameznih točkah izvesti. Pohod v naravi postane zanimiv in poučen.

Raziskujte s TeachOUT

Navodila za izdelavo igre v TeachOUT

teachout_banner mali

SPLETNE PREDSTAVITVE PREJEMNIKOV CERTIFIKATA KBZ IDRIJA IZBRANO

Certifikat Idrija izbrano že nekaj let podeljujemo ponudnikom, ki ustvarjajo produkte visoke kakovosti, ki ob uporabi lokalnih surovin pripovedujejo o tradiciji, kulturi in načinu življenja na Idrijskem. Naše poslanstvo je ponudnike in izdelke tudi predstaviti širši javnosti, zato vas vabimo, da nam sledite na Facebooku Geoparka Idrija in si ogledate in preberete več o nosilcih certifikata ter izdelkih, ki pričajo o izjemni ustvarjalnosti našega prostora.

IDRIJA IZBRANO

Facebook Geopark Idrija

LOGO IDRIJA SELECTED TRANSPARENT

PREDSTAVITVE NARAVNIH IN KULTURNIH ZNAMENITOSTI IN NAMIGI ZA IZLET

Na facebook profilu Geoparka Idrija letos še bolj intenzivno objavljamo tudi predstavitve naravne in kulturne dediščine UNESCO globalnega geoparka Idrija. Sledite nam na facebooku Geoparka Idrija in spoznajte več o naših zakladih, ki vas bodo zagotovo navdihnili za izlet.

Facebook Geopark Idrija

divje jezero foto bojan tavčar (2)