Ocenjevanje izdelkov za certifikat odličnosti Idrija izbrano

08. nov. 2019 / 08:38
V četrtek, 7. novembra, smo na Zavodu za turizem Idrija izpeljali ocenjevanje rokodelskih in prehranskih izdelkov, jedi in pijač ponujenih na gostinski način in turističnih programov, ki so se potegovali za certifikat odličnosti Idrija izbrano.

Prof. dr. Janez Bogataj, član ocenjevalne komisije, je enega od izdelkov, zaradi svoje dovršenosti v izdelavi, ocenil primernega tudi za protokolarno darilo. Zavod za turizem Idrija je v ocenjevanje prejel 50 rokodelskih izdelkov, od katerih jih je 32 dobilo certifikat (18 jih certifikata ni prejelo). Certifikat je prejelo tudi 23 prehranskih izdelkov, 4 doživetja in 3 jedi ponujene na gostinski način.

Ocenjevanje je izvajala strokovna komisija, katere člani so bili prof. dr. Janez Bogataj, dr. Tanja Lešnik Štuhec, Franc Jezeršek, Ilona Stermecki in Cveto Koder. 

Zahvaljujemo se Robertu Fortuna iz Kmečkega hrama Fortuna, ki nam je prijazno ponudil prostor za ocenjevanje.