Dogodki in prireditve

08.
november 2019
18:00h

Razstava ALICA V RESNIČNEM SVETU

Vabljeni na odprtje slikarske razstave, ki bo v petek, 8.novembra ob 18. uri
Galerija sv. Barbare pod Mestnim trgom v Idriji
Ogled od 9. do 23. novembra 2019 med 15. in 18. uro. Ob nedeljah zaprto.

RAZSTAVA ANNA MIKLASHEVICH: ALICA V RESNIČNEM SVETU
Vabljeni na odprtje slikarske razstave, ki bo v petek, 8. novembra ob 18. uri.
Avtorico in njena dela bo predstavila Neža Pavšič
09.
november 2019
19:30h

Ta veseli dan ali Kaj takega se lahko zgodi samo v Idriji

Člani Dramatičnega društva Idrija in Male gledališke šole GJV Idrija vabijo na jubilejno predstavo TA VESELI DAN ali KAJ TAKEGA SE LAHKO ZGODI SAMO V IDRIJI, posvečeno 250-letnici najstarejše gledališke stavbe na Slovenskem in 130-letnici Dramatičnega društva Idrija, v produkciji Dramatičnega društva Idrija, Male gledališke šole GJV Idrija in Mestne knjižnice in čitalnice Idrija.
14.
november 2019
17:00h

Gledališki abonma Zmajček: OBISK ZA MEDVEDA

Gledališki abonma Zmajček: OBISK ZA MEDVEDA, lutkovno-glasbena predstava
14. 11. 2019 ob 17.00, Rudniška dvorana, Idrija

15.
november 2019
22:00h

23. ALTerArT & 7. GaraGeRocKnRoLL

Koncert in promocija nove plošče glasbenika in avtorja RudolfGas z bandom.
15. 11. 2019 ob 22h , PrZoboTu-MoToKLuB, Idrija
16.
november 2019
11:00h

Kulinarično razvajanje v Idriji - Brunch for Bunch

KULINARIČNO RAZVAJANJE, KI JE VSE TO IN ŠE VEČ
Rezerviraš, prideš in uživaš. Miza za dvajset. Obložena za vsaj še 1x toliko. Istrske dobrote z Domačija Butul v Idriji, z razgledom na mesto, v kateri odmeva izbrana glasba. Ob zvenu klekljev, si lahko svoje žlikrofe pripraviš sam. Pogovori in anekdote ob dobri hrani in vinu. Znanci in neznanci. Neznanci, ki postanejo znanci. Med nami pa Črt in Anuša.
27.
november 2019
18:00h

Praznično ustvarjalna delavnica z Ivom Uršičem

Vabljeni na delavnico z Ivom Uršičem, ki bo 27.11. 2019 od 18. do 20. ure v Medgeneracijskem centru Idrija. Ustvarjali bomo namizno praznično smrečico.
29.
november 2019
18:00h

December v Idriji: Prižig lučk

Vabljeni, da se nam pridružite, v petek, 29.11.2019, ob 18. uri na Mestnem trgu Idrija, kjer ne bo manjkalo dobre družbe, pijače, hrane in odlične glasbene spremljave.
30.
november 2019
09:00h

Dan odprtih vrat Čipkarske šole Idrija

Čipkarska šola Idrija vas v soboto, 30. novembra 2019, vabi na Dan odprtih vrat Čipkarske šole Idrija, v Čipkarsko šolo Idrija, Prelovčeva ulica 2 v Idriji.
30.
november 2019
10:00h

Novoletna klekljarska delavnica Veseli angelček in Dan odprtih vrat Čipkarske šole Idrija

Vabljeni na novoletno klekljarsko delavnico: Veseli angelček, ki bo potekala v soboto, 30. 11. 2019, od 10.00 do 14.00, v prostorih Čipkarske šole v Idriji. Tehnike idrijske čipke: ozki ris, flandrijski ris, predeljeni ris.
exp_events_id_id

Praznik idrijskih žlikrofov

Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči. Predzadnja avgustovska sobota je vsako leto rezervirana za predstavitev certificiranih izdelovalcev idrijskih žlikrofov, za okušanje inovativnih omak lokalnih kuharskih mojstrov, za tekmovanje lovskih družin v pripravi divjačinske bákalce ter za sproščeno druženje v družbi vrhunskih vinarjev in mikropivovarjev.

Za več informacij: https://www.idrijski-zlikrofi.si/ 

rudnik Idrija_Jost_Gantar

Dnevi živega srebra

V času Dni živega srebra se Idrija pokloni spominu na generacije rudarjev, ki so z neutrudnim delom soustvarjali uspešno zgodbo idrijskega rudnika živega srebra. Predavanja, projekcije, eksperimenti, javna vodstva in medgeneracijski pogovori domači in tuji javnosti vsako jesen približajo vznemirljivo zgodbo živega srebra, vpisano na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

 

vojsko-foto samo trebižan arhiv CID (30)

Teden evropskih geopakov

V pomladnem času Teden evropskih geoparkov po vsej Evropi postreže z bogatim naborom javnih dogodkov in predstavitev, kjer glavno vlogo prevzameta bogastvo in raznolikost naravne in kulturne dediščine. Udeležite se geološke študijske ekskurzije ali medgeneracijskega sprehoda ob Rakah, ob spremstvu zagrizenih zanesenjakov pa odkrijte dediščino prve in druge svetovna vojne v idrijski okolici.

 

exp_events_id

Festival idrijske čipke

Festival idrijske čipke s spoštovanjem do bogate tradicije ročno klekljanih čipk ohranja njihovo zgodovinsko izročilo ter hkrati spodbuja inovativnost pri oblikovanju in uporabi klekljanih mojstrovin. Idrija se v času junijskega festivala prelevi v živahno čipkarsko središče, kjer se izmenjujejo znanja o tej prefinjeni spretnosti, prenašajo izkušnje na nove generacije in tkejo močna prijateljstva, ki kakor tisočere nevidne niti povezujejo ljudi širom sveta.

Več: http://festivalidrijskecipke.si/si/

Načrtuj