Dogodki in prireditve

09.
december 2019
07:00h

Razstava Svet planet

Razstava potopisne in podvodne fotografije članov Društva glasbenikov in ljubiteljev glasbe iz Idrije.
25.
maj 2020
17:00h

KVIZ: MI, MLADI IN NAŠE DOŽIVLJANJE DEDIŠČINE - on line delavnica

Pozdravljen_a!

Si star_a do 35 let, prihajaš iz Idrije oziroma njene okolice? Potem si prav toplo vabljen_a, da se nam pridružiš na on-line delavnici v obliki kviza: Mi, mladi in naše doživljanje dediščine, v ponedeljek, 25. 5. 2020 ob 17.00 na Facebook profilu Mladinskega centra Idrija. Delavnica bo potekala v okviru projekta i-DEnDI.

Pomagaj nam raziskati, kako mladi vidimo idrijsko dediščino, ali je vmeščamo v svoj prosti čas in na kakšen način ter kako dobro poznamo naše idrijske kotičke!

exp_events_id_id

Praznik idrijskih žlikrofov

Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči. Predzadnja avgustovska sobota je vsako leto rezervirana za predstavitev certificiranih izdelovalcev idrijskih žlikrofov, za okušanje inovativnih omak lokalnih kuharskih mojstrov, za tekmovanje lovskih družin v pripravi divjačinske bákalce ter za sproščeno druženje v družbi vrhunskih vinarjev in mikropivovarjev.

Za več informacij: https://www.idrijski-zlikrofi.si/ 

rudnik Idrija_Jost_Gantar

Dnevi živega srebra

V času Dni živega srebra se Idrija pokloni spominu na generacije rudarjev, ki so z neutrudnim delom soustvarjali uspešno zgodbo idrijskega rudnika živega srebra. Predavanja, projekcije, eksperimenti, javna vodstva in medgeneracijski pogovori domači in tuji javnosti vsako jesen približajo vznemirljivo zgodbo živega srebra, vpisano na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

 

exp_events_id

Festival idrijske čipke

Festival idrijske čipke s spoštovanjem do bogate tradicije ročno klekljanih čipk ohranja njihovo zgodovinsko izročilo ter hkrati spodbuja inovativnost pri oblikovanju in uporabi klekljanih mojstrovin. Idrija se v času junijskega festivala prelevi v živahno čipkarsko središče, kjer se izmenjujejo znanja o tej prefinjeni spretnosti, prenašajo izkušnje na nove generacije in tkejo močna prijateljstva, ki kakor tisočere nevidne niti povezujejo ljudi širom sveta.

Več: http://festivalidrijskecipke.si/si/

vojsko-foto samo trebižan arhiv CID (30)

Teden evropskih geoparkov

V pomladnem času Teden evropskih geoparkov po vsej Evropi postreže z bogatim naborom javnih dogodkov in predstavitev, kjer glavno vlogo prevzameta bogastvo in raznolikost naravne in kulturne dediščine. Udeležite se geološke študijske ekskurzije ali medgeneracijskega sprehoda ob Rakah, ob spremstvu zagrizenih zanesenjakov pa odkrijte dediščino prve in druge svetovna vojne v idrijski okolici.

 

Načrtuj