Nastanitve

 

Na strmih bregovih nad mestnim centrom so pokonci rastle edinstvene rudarske hiše. Vrh okoliških hribovij so se stoletja ohranjale kmetije. Raziščite raznoliko ponudbo nastanitev od apartmajev, gostišč in mladinskega hostla v centru mesta do turističnih kmetij v okolici. Za prestižno doživetje Idrije pa izberite butični Hotel Jožef ali se pustite razvajati na čarobnem Kendovem dvorcu!

 

Apartmaji in sobe
Dom, Planinska koča
Glamping, Kamping, Avtodomi
Gostilna s prenočiščem
Hostel
Hotel
Turistična kmetija
Apartma Alpski vrt

Vojsko 25, 5280 Idrija

Tel.: 05 37 42 035

Email:

V idilični predalpski vasi Vojsko se nahaja pravljični apartma Alpski vrt, obdan s slikovito pokrajino in številnimi destinacijami po Vojskarski planoti, ki za ljubitelje rekreativnega turizma ponuja prelepe razglede na Alpe v daljavah in krepčilen gorski zrak, ki dodobra napolni duha.

Apartma Homovec

Predgriže 39b, 5274 Črni Vrh nad Idrijo

Tel.: 031 604 788

Email:

Apartma Homovec v Črnem Vrhu je samostojna stavba z eno spalnico, kopalnico in kuhinjo. Ima tudi manjši zastekljen prostor s pogledom na okolico. Sodobno opremljen za vse potrebe popotnikov je primeren za nočitev 6 do 8 oseb in je odlično izhodišče za raziskovanje Slovenije.

Apartma Pod gradom

Prelovčeva ulica 4, 5280 Idrija

Tel.: 031 498 038

Email:

Apartma Pod gradom se nahaja v obnovljeni tradicionalni rudarski hiši v starem idrijskem mestnem jedru, odkoder boste imeli le nekaj korakov do gradu Gewerkenegg in vseh ostalih mestnih znamenitosti. Nastanitev je klimatizirana, nudijo pa tudi brezplačno parkirišče za popolno udobje ob obisku Idrije.

B&B »Na kluk«

Govejk 14c, 5281 Spodnja Idrija

Tel.: 051 435 497,041 656 827

Email:

Nastanitev B&B Na Kluk ima mirno lego 4 km od Žirov in Sore. Ponuja brezplačen brezžični internet, lasten bar s teraso in restavracijo, kjer si lahko privoščite zajtrk. Vse enote vključujejo mizo in televizijo, večina pa ima tudi lastno kopalnico. Večerjo vam v restavraciji pripravijo po predhodnem naročilu.

Barbara House

Predgriže 39a, 5274 Črni Vrh nad Idrijo

Tel.: 031 604 788

Email:

Barbara House v Črnem Vrhu stoji ob robu gozda. Sodobno opremljena večja družinska hiša s pokrito teraso omogoča udobno bivanje in sprostitev v naravi. Črnovrška planota v okolici ponuja možnosti za kolesarjenje in pohodništvo ter je odlično izhodišče za raziskovanje Slovenije.

CŠOD Vojsko

Vojsko 21, 5280 Idrija

Tel.: 031 607 584

Email:

Dom CŠOD Vojsko je v prvi vrsti namenjen programom šole v naravi, zato so v tednih šolskega leta zasedeni s šolskimi skupinami. V času šolskih počitnic in med prostimi vikendi pa sprejemajo tudi ostale skupine ali individualne goste. Dom je s svojimi obsežnimi kapacitetami odličen za razne intenzivne priprave skupin ali le za oddih stran od mestnega vrveža.

Domača gostilna Pri belem kamnu

Vojsko 1a, 5280 Idrija

Tel.: 05 374 21 00, 031 307 214

Email:

Domača gostilna Pri Belem kamnu, ki se nahaja na začetku Vojskarske planote, nudi odlično domačo hrano in udobna prenočišča za posamezne goste. Z nogometnim igriščem v bližini, skupnimi ležišči, ogrevano dvorano in dobrim izhodiščem po Vojskarski planoti pa je primerna tudi za večje skupine športnikov in rekreativcev.

Gostilna pri Škafarju

Ulica sv. Barbare 9, 5280 Idrija

Tel.: 05 37 73 240

Email:

V samem osrčju Idrije se nahaja Gostilna pri Škafarju s 25-letno tradicijo priprave idrijskih specialitet. V ospredju so ročno izdelani idrijski žlikrofi z bakalco, pripravljajo pa tudi številne jedi po naročilu, tople malice in pice iz krušne peči. Gostilna sprejme do 75 gostov, nudijo pa tudi prenočišča: na voljo imajo 4 sobe z različnimi kapacitetami ležišč.

Gostišče Barbara

Kosovelova ulica 3, 5280 Idrija

Tel.: 05 377 11 77

Email:

Gostišče Barbara se nahaja neposredno nad vhodom v Antonijev rov, v samem mestnem jedru Idrije. Nudijo široko paleto jedi s poudarkom na tradicionalnih idrijskih specialitetah. V prijetnem ambientu, ki oživlja tradicionalni duh Idrije, vas bodo razvajali, nudijo pa tudi prostore za zaključene družbe, prijeten letni vrt in udobna prenočišča.

Gostišče Pr' ribcah, Zoran Jež s.p.

Srednja Kanomlja 34a, 5281 Spodnja Idrija

Tel.: 041 407 688

Email:

Sredi slikovite doline Kanomlje leži Gostišče Pr' Ribcah, ki je specializirano za ribje jedi in okusno domačo hrano, po naročilu pa pripravljajo tudi jedi izpod peke in na žaru. Obiskovalcem, ki bi želeli raziskovati dolino Kanomlje, nudijo tudi udobna prenočišča.

Hostel Idrija

Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija

Tel.: 040 808 022

Email:

Hostel Idrija, le nekaj minut hoje oddaljen od starega mestnega jedra Idrije, je nameščen v starem dijaškem domu, ki je danes dom Mladinskemu centru Idrija. Ker so sami prepotovali svet, imajo v Hostlu Idrija posluh za potrebe in želje vsakega popotnika: udobje, čistoča, zastonj internet in sproščeno vzdušje. Vse to dobite v Hostlu Idrija.

Hotel Jožef - TRENUTNO ZAPRT

Vojkova ulica 9a, 5280 Idrija

Tel.: 08 20 04 250

Email:

Butični Hotel Jožef je sodobno in funkcionalno opremljen hotel s štirimi zvezdicami, ki vas bo razvajal z gostoljubjem, udobjem in vrhunskimi storitvami le nekaj sto metrov stran od neokrnjene narave. Njegovi kuharski mojstri vam bodo pripravili vrhunske domače ročno izdelane idrijske žlikrofe, ki jih bodo postregli z izbranimi lokalnimi vini.

House Lily

Predgriže 39c, 5274 Črni Vrh nad Idrijo

Tel.: 031 604 788

Email:

House Lily v Predgrižah pri Črnem Vrhu stoji ob robu gozda ter s svojo lego ponuja mir in sprostitev v naravi. Sodobno opremljena nastanitev s pokrito teraso na eni in odkritim družabni delom z grilom in košem za sprostitev na drugi strani hiše lahko sprejme do 8 gostov. Črnovrška planota v okolici ponuja možnosti za kolesarjenje in pohodništvo ter je odlično izhodišče za raziskovanje Slovenije.

Kendov Dvorec Relais & Châteaux

Na Griču 2, 5281 Spodnja Idrija

Tel.: 05 37 25 100

Email:

Korenine Kendovega dvorca segajo v davno leto 1377, v starožitno Spodnjo Idrijo, kjer je skozi stoletja ugledna Kendova rodbina spodbujala gospodarski in kulturni napredek. Mogočno poslopje nekdanje Kendove domačije je danes obnovljeno in oživljeno v duhu minulih časov Kendove rodbine. Danes jih nadaljuje družina Svetlik, ki je Kendov dvorec pridružila mednarodnemu združenju Relais & Châteaux ter s ponosom in spoštovanjem ohranja bogato tradicijo domačega okolja.

Kmetija Podobnik

Pot v Češnjice 24, 5280 Idrija

Tel.: 041 489 371,041 489 372

Email:

Na pobočju nad mestom Idrija leži gostoljubna družinska Kmetija Podobnik s prelepim pogledom na mesto in okoliško hribovje. Ponujajo doma pripravljene jedi, značilne za naše kraje, še posebej znani so po odličnih domačih mesninah in urejenih prenočiščih z udobnim pridihom tradicije.

Marjetn dom

Dole 16b, 5280 Idrija

Tel.: 040 830 939

Email:

Na idilični lokaciji, stran od mestnega vrveža, pa kljub vsemu 10 minut od samega centra Idrije, v Dolah se nahaja Marjetn dom. Prostor kjer lahko najamete lično glamping hišico za štiri osebe, postavite šotor ali parkirate svoj avtodom. Urejen imajo tudi prostor za piknik. Marjetn dom je hkrati idealno izhodišče za odkrivanje okoliških znamenitosti peš ali s kolesom.

Penzion Kmečki hram Fortuna

Idršek 1a, 5281 Spodnja Idrija

Tel.: 040 600 811

Email:

Kmečki hram Fortuna je družinski penzion, ki se nahaja na več kot sedemsto metrih nadmorske višine na Ledinskem Razpotju. S pristnim kmečkim gostoljubjem vas bodo pogostili z odličnimi suhomesnatimi specialitetami, ki jih v veliki meri pridelajo na lastni kmetiji. Sprejemajo tudi večje zaključene družbe, v nastanitvenem delu pa lahko prenočijo več kot 40 oseb.

Planinska koča na Hlevišah

Čekovnik 35a, 5280 Idrija

Tel.: 051 644 405

Email:

Planinska koča Hleviše stoji na 818 m nadmorske višine in je priljubljena točka tako za domače pohodnike kakor tudi za pohodnike na Slovenski planinski transverzali. Oskrbnika koče, Majda in Gorazd Ržek, pohodnike razveseljujeta z gostoljubjem in dodelano kulinarično ponudbo, ki stavi na tradicionalne idrijske specialitete in domače dobrote. Za pohodnike so na voljo tudi prenočišča v sobah ali na skupnih ležiščih.

Pr' Mark

Črni Vrh 32, 5274 Črni Vrh nad Idrijo

Tel.: 05 37 78 646041 961 053

Email:

Turistična kmetija Pr' Mark leži v Črnem Vrhu, njihova specialiteta so domači suhomesnati izdelki, razvajali pa vas bodo še z žlikrofi s svinjsko pečenko, jagenjčkom v omaki in številnimi domačimi dobrotami. Pri njih si lahko izposodite kolesa za raziskovanje Črnovrške planote, pozimi pa tudi smuči za obisk bližnjega smučišča.

Romantična gozdna hiška

Godovič 67, 5275 Godovič

Tel.: 040 901 937

Email:

Senena postelja v hiški, ki stoji na hribu nad kmetijo Cenc v Godoviču, je opremljena zgolj z najbolj potrebnim. Tako se lahko popolnoma posvetite ostalim čutom, povežete z naravo in s seboj. Pred hiško je ognjišče, v bližini umetno jezero. Hiška stoji na samem, bližina kmetije pa ji nudi varnost.

Šlabnik Turizem

Čekovnik 18, 5280 Idrija

Tel.: 031 291 263

Email:

Turizem Šlabnik je družinsko podjetje, ki ponuja apartmaje v Idriji in Čekovniku. Poleg udobnih nastanitev ponujajo tudi različne vrste specialnih vodenj na Idrijskem, kulinarične sprehode in delavnice, ribiškim navdušencem pa nudijo vso potrebno podporo za nepozabne muharske počitnice. 

Vikend Lida

Črni Vrh 160, 5274 Črni Vrh nad Idrijo

Tel.: 041 424 324

Email:

Lastnika Lidija in Ivan sta vikend Lida v Črnem Vrhu zgradila v 70-ih letih prejšnjega stoletja. Prostorna počitniška hiša, zgrajena v značilnem lokalnem stilu s pokončno streho, razgaljenimi tramovi in zunanjim žarom, vabi, da tudi sami izkusite brezskrbno očarljivost aktivnega oddiha na Črnovrški planoti.

Villa Sandra

Na vasi 37, 5281 Spodnja Idrija

Tel.: 031 662 718

Email:

Nastanitev Villa Sandra se nahaja v Spodnji Idriji tik ob reki Idrijci. Gostom so na voljo apartma in dve sobi, pred hišo pa parkirišče. Nastanitev je prilagojena ribiškim gostom, možen je nakup ribiških dovolilnic in na voljo so vse informacije o muharjenju na Idrijci.

ZRM center

ZRM center Idrija

Tel.: +386 41 277 951

Email:

Apartma s tremi spalnicami se nahaja na elitni lokaciji v centru mesta. Predstavlja odlično izhodišče za obisk atrakcij v samem mestnem jedru, kot tudi za obisk naravnih znamenitosti. Poleg apartmaja se nahaja nekaj prostih parkirnih mest. V sobe se lahko namesti tudi dodatne postelje oziroma ležišča za otroke.

Načrtuj