Prireditve

01.
avgust 2020
19:00h

Tkd Kanomlja vabi na nočni pohod

Tkd Kanomlja bo v soboto 1.8.2020 ob 19h iz pred šole v Kanomlji organiziralo nočni pohod.
02.
avgust 2020
21:30h

Filmske nedelje na gradu Gewerkenegg - Preboj, partizanski vojni film

Preboj je prvi partizanski vojni film v osamosvojitveni Sloveniji, posnet po knjigi Past na Menini planini o eni najbolj tveganih in hkrati navdihujočih partizanskih akcij 2. svetovne vojne.
06.
avgust 2020
10:00h

Gostujoča razstava - Žiri, čevljarsko mesto

Od 6. avgusta 2020, bo v Mali galeriji gradu Gewerkenegg v Idriji na ogled gostujoča občasna razstava Žiri, čevljarsko mesto.
06.
avgust 2020
20:30h

Četrtki na placu - koncert skupine Blue Papas

Vabljeni na prvi avgustovski koncert v sklopu koncertov Četrtki na placu.
09.
avgust 2020
00:00h

Bajate s pravljicami in glasbo

V nedeljo, 9. avgusta zvečer, bo na improviziranem prizorišču pred muzejsko Rudarsko hišo v Bazoviški ulici v Idriji nastopila uveljavljena pripovedovalsko glasbena skupina Bajate. Člani te na izviren način združujejo pripovedništvo in glasbo, odzivi na njihove nastope pa so navdušujoči.
09.
avgust 2020
21:30h

Filmske nedelje na gradu Gewerkenegg - Zelena knjiga, komedija

Humorja polna Zelena knjiga, v kateri blestita Viggo Mortensen in Mahershala Ali, je očarala festivalska občinstva in osvojila oskarja za najboljši film!
11.
avgust 2020
12:00h

Doživljajski program "Pokaži mi, kaj znaš - ženska ročna dela nekoč"

Mestni muzej Idrija pripravlja poseben doživljajski program.
13.
avgust 2020
20:30h

Četrtki na placu - Koncert skupine Tantadruj

Ta četrtek nas bo v okviru koncertov "Četrtki na placu" glasbena skupina TANTADRUJ v svojem izvirnem slogu popeljala po pokrajinah mnogih poetov.
16.
avgust 2020
21:30h

Filmske nedelje na gradu Gewerkenegg - Zgodba iz kostanjevih gozdov, slovenski celovečerec

Zgodbe iz kostanjevih gozdov so sanjska parabola o »življenju in smrti v pozabljenih, zapuščenih krajih«
20.
avgust 2020
20:30h

Četrtki na placu - koncert skupine Swingatan

Vabljeni na koncert skupine SWINGATAN, katere repertoar zaznamuje neusmiljen »gipsy rhythm'n'drive«.
22.
avgust 2020
09:00h

2. Hg Trail Idrija

14 km PREKRASNE NARAVE – HUDIH KLANCOV – FANTASTIČNIH RAZGLEDOV
22.
avgust 2020
10:00h

Praznik idrijskih žlikrofov - park Mejca, Idrija

Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči.
23.
avgust 2020
21:30h

Filmske nedelje na gradu Gewerkenegg - Portret mladenke v ognju, nagrada za najboljši scenarij v Cannesu

V sodelovanju s Festivalom Kino Otok.

Kratki film režiserke Céline Sciamma (Pobalinka, Portret mladenke v ognju), posnet v okviru kampanje “Pet filmov proti homofobiji”, je osebna izpoved lezbičnega dekleta o odraščanju v dušečem okolju francoskega podeželja.
27.
avgust 2020
20:30h

Četrtki na placu - koncert skupine Vocal Bača

Vabljeni na zadnji koncert Četrtkov na placu, s skupino VOCAL BAČA iz Podbrda, Baška grapa.
28.
avgust 2020
10:00h

What The Funk?! - Funky Piknik v Mejci

Vabljeni na edini pravi funk dogodek v Idriji!
30.
avgust 2020
21:30h

Filmske nedelje na gradu Gewerkenegg - Bog, le kaj smo spet zagrešili, komedija

Zakonca Claude in Marie Verneuil se spopadata z novo krizo. Kot pripadnika katoliškega meščanstva, ki gojita vrednote stare tradicionalne Francije, težko sprejmeta najnovejšo novico.
rudnik Idrija_Jost_Gantar

Dnevi živega srebra

V času Dni živega srebra se Idrija pokloni spominu na generacije rudarjev, ki so z neutrudnim delom soustvarjali uspešno zgodbo idrijskega rudnika živega srebra. Predavanja, projekcije, eksperimenti, javna vodstva in medgeneracijski pogovori domači in tuji javnosti vsako jesen približajo vznemirljivo zgodbo živega srebra, vpisano na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

 

vojsko-foto samo trebižan arhiv CID (30)

Teden evropskih geoparkov

V pomladnem času Teden evropskih geoparkov po vsej Evropi postreže z bogatim naborom javnih dogodkov in predstavitev, kjer glavno vlogo prevzameta bogastvo in raznolikost naravne in kulturne dediščine. Udeležite se geološke študijske ekskurzije ali medgeneracijskega sprehoda ob Rakah, ob spremstvu zagrizenih zanesenjakov pa odkrijte dediščino prve in druge svetovna vojne v idrijski okolici.

 

hg trail

Hg Trail Idrija

Hg TRAIL Idrija 2020 BO! S strani NIJZ so organizatorji pridobili pozitivno mnenje za izvedbo prireditve. Definitivno bomo morali upoštevati vse usmeritve in priporočila za korektno izvedbo našega dogodka. V prihodnjih dneh bomo postopoma obveščali o vseh ukrepih in omejitvah. Prijave so odprte do petka, 7. 8. 2020. POHITITE in si priskrbite svoje mesto, število prijav je omejeno. SE VIDIMO!

Več >>

exp_events_id

Festival idrijske čipke

Festival idrijske čipke s spoštovanjem do bogate tradicije ročno klekljanih čipk ohranja njihovo zgodovinsko izročilo ter hkrati spodbuja inovativnost pri oblikovanju in uporabi klekljanih mojstrovin. Idrija se v času junijskega festivala prelevi v živahno čipkarsko središče, kjer se izmenjujejo znanja o tej prefinjeni spretnosti, prenašajo izkušnje na nove generacije in tkejo močna prijateljstva, ki kakor tisočere nevidne niti povezujejo ljudi širom sveta.

Več >>

exp_events_id_id

Praznik idrijskih žlikrofov

22. avgusta v parku Mejca, Idrija!

Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči. Predzadnja avgustovska sobota je vsako leto rezervirana za predstavitev certificiranih izdelovalcev idrijskih žlikrofov, za okušanje inovativnih omak lokalnih kuharskih mojstrov, za tekmovanje lovskih družin v pripravi divjačinske bákalce ter za sproščeno druženje v družbi vrhunskih vinarjev in mikropivovarjev.

Več >>

Načrtuj