Prireditve

04.
februar 2020
18:00h

MUZEJSKI VEČERI

»Mestni muzej Idrija vas vabi na predavanje iz cikla Muzejski večeri. Dr. Uroš Lipušček.
06.
februar 2020
18:00h

Odprtje razstave POGLED OD ZGORAJ 2019

»Mestni muzej Idrija vas vabi na odprtje razstave POGLED OD ZGORAJ 2019. Na razstavi bodo predstavljena dela 27. mednarodne likovne delavnice Slovenija odprta za umetnost.
08.
februar 2020
00:00h

Kulturni praznik

»Mestni muzej Idrija bo na kulturni praznik z ljubitelji del Franceta Bevka pripravil prvi dogodek v Bevkovem letu 2020, ko obeležujemo 130-letnico pisateljevega rojstva. Lepo vabljeni v soboto, 8. februarja 2020, ob 10., 12. ali 14. uri na grad Gewerkenegg! Letos beremo in se spominjamo Bevka!«
13.
februar 2020
19:30h

Gledališki abonma za odrasle . O MRTVIH SAMO DOBRO

Gledališki abonma za odrasle
O MRTVIH SAMO DOBRO
Četrtek, 13.2. ob 19.30 v Rudniški dvorani

Odlična sodobna komedija angleškega avtorja Erica Chappella O mrtvih samo dobro, ki je bila krstno uprizorjena leta 2010, se začne na dan kremiranja trupla priljubljenega komika Davida "Dava" Thursbyja.
exp_events_id_id

Praznik idrijskih žlikrofov

Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči. Predzadnja avgustovska sobota je vsako leto rezervirana za predstavitev certificiranih izdelovalcev idrijskih žlikrofov, za okušanje inovativnih omak lokalnih kuharskih mojstrov, za tekmovanje lovskih družin v pripravi divjačinske bákalce ter za sproščeno druženje v družbi vrhunskih vinarjev in mikropivovarjev.

Za več informacij: https://www.idrijski-zlikrofi.si/ 

rudnik Idrija_Jost_Gantar

Dnevi živega srebra

V času Dni živega srebra se Idrija pokloni spominu na generacije rudarjev, ki so z neutrudnim delom soustvarjali uspešno zgodbo idrijskega rudnika živega srebra. Predavanja, projekcije, eksperimenti, javna vodstva in medgeneracijski pogovori domači in tuji javnosti vsako jesen približajo vznemirljivo zgodbo živega srebra, vpisano na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

 

exp_events_id

Festival idrijske čipke

Festival idrijske čipke s spoštovanjem do bogate tradicije ročno klekljanih čipk ohranja njihovo zgodovinsko izročilo ter hkrati spodbuja inovativnost pri oblikovanju in uporabi klekljanih mojstrovin. Idrija se v času junijskega festivala prelevi v živahno čipkarsko središče, kjer se izmenjujejo znanja o tej prefinjeni spretnosti, prenašajo izkušnje na nove generacije in tkejo močna prijateljstva, ki kakor tisočere nevidne niti povezujejo ljudi širom sveta.

Več: http://festivalidrijskecipke.si/si/

vojsko-foto samo trebižan arhiv CID (30)

Teden evropskih geoparkov

V pomladnem času Teden evropskih geoparkov po vsej Evropi postreže z bogatim naborom javnih dogodkov in predstavitev, kjer glavno vlogo prevzameta bogastvo in raznolikost naravne in kulturne dediščine. Udeležite se geološke študijske ekskurzije ali medgeneracijskega sprehoda ob Rakah, ob spremstvu zagrizenih zanesenjakov pa odkrijte dediščino prve in druge svetovna vojne v idrijski okolici.

 

Načrtuj