Prireditve

avgust 2021
05.
avgust 2021
20:30h
Idrija - Mestni trg Idrija

Četrtki na placu 2021 - BELIN

Belin je ime metulja, ki v simboličnem pomenu prinaša spremembe in preobrazbo.
07.
avgust 2021
21:00h
Idrija - Grad Gewerkenegg, Idrija

Otožno dekle - glasbeni dokumentarec

FILMSKI VEČERI NA GRADU GEWERKENEGG - VSTOP PROST! Projekcija posvečena petdeseti obletnici smrti Janis Joplin.
12.
avgust 2021
20:30h
Idrija - Mestni trg Idrija

Četrtki na placu 2021 - A-KAMELA

Koncert vodilne slovenske a cappella skupine A-KAMELA!
13.
avgust 2021
21:00h
Idrija - Grad Gewerkenegg, Idrija

Nažgani - drama

FILMSKI VEČERI NA GRADU GEWERKENEGG - VSTOP PROST! Zgodbi o štirih prijateljih, ki se lotijo nenavadnega eksperimenta, da bi ugotovili, ali lahko z malce alkohola postanejo srečnejši ljudje in boljši učitelji.
19.
avgust 2021
20:30h
Idrija - Mestni trg Idrija

Četrtki na placu 2021 - KILT ROBERTA BURNCA Z NOREIO IN GOSTOMA

Vabljeni na koncert škotskih ljudskih napevov!
20.
avgust 2021
21:00h
Idrija - Filmsko gledališče Idrija

Kako postati dobra žena - komedija

FILMSKI VEČERI NA GRADU GEWERKENEGG - VSTOP PROST! Živahna in barvita komedija, postavljena v šolo za gospodinje na predvečer seksualne revolucije, se z ironijo in razposajenim humorjem loteva tem ženske emancipacije in spolne enakopravnosti.
26.
avgust 2021
20:30h
Idrija - Mestni trg Idrija

Četrtki na placu 2021 - EL KACHON

Blues-rock v akustični verziji!
28.
avgust 2021
21:00h
Idrija - Grad Gewerkenegg, Idrija

Moj brat lovi dinozavre - družinska komedija

FILMSKI VEČERI NA GRADU GEWERKENEGG - VSTOP PROST! Ganljiv in obenem humoren film o najstniških tegobah in sprejemanju drugačnega. Evropsko nagrado mladega filmskega občinstva mu je podelilo kar 32 držav.
vojsko-foto samo trebižan arhiv CID (30)

Teden evropskih geoparkov

V pomladnem času Teden evropskih geoparkov po vsej Evropi postreže z bogatim naborom javnih dogodkov in predstavitev, kjer glavno vlogo prevzameta bogastvo in raznolikost naravne in kulturne dediščine. Udeležite se geološke študijske ekskurzije ali medgeneracijskega sprehoda ob Rakah, ob spremstvu zagrizenih zanesenjakov pa odkrijte dediščino prve in druge svetovna vojne v idrijski okolici.

 

hg trail

Hg Trail Idrija

Hg TRAIL Idrija 2020 BO! S strani NIJZ so organizatorji pridobili pozitivno mnenje za izvedbo prireditve. Definitivno bomo morali upoštevati vse usmeritve in priporočila za korektno izvedbo našega dogodka. V prihodnjih dneh bomo postopoma obveščali o vseh ukrepih in omejitvah. Prijave so odprte do petka, 7. 8. 2020. POHITITE in si priskrbite svoje mesto, število prijav je omejeno. SE VIDIMO!

Več >>

exp_events_id

Festival idrijske čipke

Festival idrijske čipke s spoštovanjem do bogate tradicije ročno klekljanih čipk ohranja njihovo zgodovinsko izročilo ter hkrati spodbuja inovativnost pri oblikovanju in uporabi klekljanih mojstrovin. Idrija se v času junijskega festivala prelevi v živahno čipkarsko središče, kjer se izmenjujejo znanja o tej prefinjeni spretnosti, prenašajo izkušnje na nove generacije in tkejo močna prijateljstva, ki kakor tisočere nevidne niti povezujejo ljudi širom sveta.

Več >>

rudnik Idrija_Jost_Gantar

Dnevi živega srebra

V času Dni živega srebra se Idrija pokloni spominu na generacije rudarjev, ki so z neutrudnim delom soustvarjali uspešno zgodbo idrijskega rudnika živega srebra. Predavanja, projekcije, eksperimenti, javna vodstva in medgeneracijski pogovori domači in tuji javnosti vsako jesen približajo vznemirljivo zgodbo živega srebra, vpisano na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

 

exp_events_id_id

Praznik idrijskih žlikrofov

21. avgusta v parku Mejca, Idrija!

Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči. Predzadnja avgustovska sobota je vsako leto rezervirana za predstavitev certificiranih izdelovalcev idrijskih žlikrofov, za okušanje inovativnih omak lokalnih kuharskih mojstrov, za tekmovanje lovskih družin v pripravi divjačinske bákalce ter za sproščeno druženje v družbi vrhunskih vinarjev in mikropivovarjev.

Več >>

Načrtuj