Dodatna ponudba

Prihod
Odhod
Število gostov
KBZ IDRIJA IZBRANO
Lokalne dobrote
Studii s čipko
AD ARTEM d. o. o., Ročne pletenine Jerca

Godovič 54a, 5275 Godovič

Tel.: 031 613 593

Email:

Unikatna lanena in volnena oblačila Ad Artem Darje Frelih stavijo na preprost, a eleganten videz v prepletu starih tehnik in brezčasnih, lahkotnih krojev z izbranimi dekorativnimi dodatki, harmonijo barv in občutkom za kvalitetno ročno izdelavo.

ALOJZIJA STREL

Idrijske Krnice 35, 5281 Spodnja Idrija

Tel.: 051 371 085

Email:

Alojzija Strel, gospodinja Kmetije na Kalu v Idrijskih Krnicah, se v popoldanskem času ukvarja s peko peciva in kruha ter vrtnarjenjem. Domače dobrote peče predvsem po naročilu, medtem ko njene vrtnine lahko dobite na idrijski tržnici. Po predhodnem dogovoru pa jo lahko tudi obiščete na kmetiji v idilični vasi Idrijske Krnice.

Bojan Troha - BOVA

Spodnja Kanomlja 27, 5281 Spodnja Idrija

Tel.: 041 935 715

Email:

Kakovosten naravni domači med je paradni konj znamke Bova, kjer vam poleg medu ponujajo še različne medene izdelke in darila ter domačo zelenjavo, sadje in jagodičevje, ki jih Bojan Troha že leta z ljubeznijo goji na kmetiji Trepališče v Spodnji Kanomlji.

ČEBELARSTVO RUPNIK

Srednja Kanomlja 66, 5281 Spodnja Idrija

Tel.: 041 475 309

Email:

Ciril in Sandra Rupnik sta svojo čebelarsko zgodbo začela že leta 2000. Danes imata okrog 40 čebeljih družin ter pridelujeta slovenski med z geografsko označbo in druge čebelje pridelke, za katere sta prejela številna priznanja, aktivno pa sodelujeta pri ohranjanju in razvoju čebelarstva na Idrijskem.

Čipkarska šola Idrija

Prelovčeva ulica 2, 5280 Idrija

Tel.: 05 907 53 14

Email:

V Čipkarski šoli Idrija skrbijo za ohranjanje dediščine ročno klekljane idrijske čipke, ki je vpisana na UNESCO Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Tu si lahko ogledate razstavo idrijskih čipk sodobne produkcije in prikaz klekljanja ter kupite kakovostne izdelke, ki vključujejo idrijsko čipko. Za najbolj radovedne pa se po predhodnem dogovoru lahko izvede tudi delavnica klekljanja.

Društvo za razvoj in promocijo podeželja Hudournik

Rožna ulica 13, 5280 Idrija

Tel.: 051 255 788

Email:

Društvo Hudournik se posveča promociji in razvoju podeželja, interpretaciji in ohranjanju naravne in kulturne dediščine ter spodbujanju turizma v Idrijsko-Cerkljanski regiji. V svežih turističnih programih združujejo in promovirajo male proizvajalce, pridelovalce hrane ter gostinske ponudnike.

Ekološka kmetija Smrekar

Črni Vrh 53, 5274 Črni Vrh nad Idrijo

Tel.: 031 395 573, 05 37 77 086

Email:

Na Ekološki kmetiji Smrekar v Črnem Vrhu vam skozi vse leto nudijo odlične mlečne izdelke, jajca, svinjsko in goveje meso ter sezonske pridelke in zelenjavo, za katere so že pred več kot dvajsetimi leti prejeli certifikat za ekološko pridelavo in predelavo.

Galerija idrijske čipke Irma Vončina

Mestni trg 17, 5280 Idrija

Tel.: 031 314 558

Email:

Galerija idrijske čipke Irma Vončina se ukvarja z oblikovanjem in izdelavo unikatno oblikovanih zaves, prtov, pogrinjkov, poslovnih, poročnih daril in spominkov s klekljano idrijsko čipko.
V Galeriji idrijske čipke si lahko ogledate prikaz klekljanja idrijske čipke, kupite unikatno oblikovane izdelke in spominke iz idrijske čipke.

HIŠA ZELIŠČ – DEŽELA DOŽIVETIJ LOG

Idrijske Krnice 45, 5281 Spodnja Idrija

Tel.: 031 608 247

Email:

V brezčasnih Idrijskih Krnicah želijo v Hiši zelišč vsak delček spokojne narave, ki jih obdaja na posestvu, ujeti v vsak izdelek, s katerimi razvajajo svoje goste. Celostno ponudbo čajev, ročno izdelanih mil, mešanic zelišč in zeliščnih napitkov so združili v prepoznavno blagovno znamko, ki jo morate doživeti z obiskom Hiše zelišč.

KLANČARJEVA KMETIJA

Zadlog 9, 5274 Črni Vrh nad Idrijo

Na Klančarjevi kmetiji v Zadlogu se Anita in Marjan Pivk že vrsto let ukvarjata s pridelavo kravjega mleka, sirarstvom in izdelavo mlečnih izdelkov. Dodano vrednost njunim izdelkom daje uporaba doma pridelanega mleka živali, ki večino leta preživijo prosto na paši.

Kmetija na Krnicah

Idrijske Krnice 4, 5281 Spodnja Idrija

Tel.: 031 512 848

Email:

Kmetija »Pr Krnčanu« se nahaja v idilični vasi Idrijske Krnice. Ujeta med pašnike, travnike in okoliške gozdnate vrhove, se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo kmetovanja, prirejo kravjega mleka in pridelavo različnih mlečnih izdelkov, med katerimi izstopa trdi sir Krnčan, ki se ponaša z AGRA nazivom Šampion kakovosti 2017.

KMETIJA PR’ KENDU, Katica Prezelj

Idrijske Krnice 1, 5281 Spodnja Idrija

Tel.: 041 205 903

Email:

Kmetija »Pr' Kendu« iz Idrijskih Krnic se ukvarja z govedorejo, osnovno dejavnost pa so dopolnili s predelavo mleka v različne odlične mlečne izdelke. Njihove izdelke lahko kupite dvakrat mesečno na pokriti tržnici v Idriji, lahko pa jih po predhodnem dogovoru obiščete tudi na domačiji, kjer vam bodo z veseljem pokazali kmetijo in delo na njej ali pa pripravili degustacijo njihovih izdelkov.

META PIVK

Zadlog 73, 5274 Črni Vrh nad Idrijo

Tel.: 051 876 484

Email:

Meta Pivk je mlada ustvarjalka in študentka lesarstva, ki nadaljuje družinsko tradicijo ustvarjanja iz lesa. Njeni unikatni izdelki iščejo navdih v povezavi lesa, idrijskega človeka in lokalne tradicije, pri čemer uporablja zgolj lokalen les, ki ga obogati z idrijsko čipko ali živim srebrom.

Modni atelje Lidija, Lidija Anzelm s.p.

Prelovčeva ulica 9, 5280 Idrija

Tel.: 041 708 457, 05 37 73 788

Email:

V lični trgovini na dvorišču gradu Gewerkenegg najdete pisan svet ročno klekljanih idrijskih čipk, modnih dodatkov iz ročno klekljane črne čipke in številne druge očarljive modne dodatke, plod ljubezni do ustvarjanja Lidije Anzelm, ki jo bo z vami delila s prikazom klekljanja.

Naturalina naravna kozmetika - Evgen Krivec

Rožna ulica 4, 5280 Idrija

Tel.: 041 574 049

Email:

Naravni izdelki za nego telesa Naturalina so vrhunski produkti, izdelani z veliko mero pozornosti in znanj predhodnikov, za katere Vanja Troha uporablja nerafinirana olja in masla, 100 % naravna eterična olja in zdravilne rastline, nabrane v neokrnjeni naravi idrijskega hribovja.

PLANINSKO DRUŠTVO IDRIJA

Čekovnik 35a, 5280 Idrija

Tel.: 051 644 405

Email:

PD Idrija že vse od leta 1904 z organizacijo pohodov, izletov in srečanj skozi različne odseke skrbi za mlade in starejše, rekreativne in zahtevnejše člane, ki jih veseli planinarjenje. Oskrbnika Koče na Hleviški planini, Majda in Gorazd Ržek, pa pohodnike razveseljujeta z gostoljubjem in dodelano kulinarično ponudbo.

RIBIŠKA DRUŽINA IDRIJA

Srednja Kanomlja 34a, 5281 Spodnja Idrija

Tel.: 041 821 491

Email:

Ribolovne vode Ribiške družine Idrija obsegajo reko Idrijco od sotočja Idrijce in Belce do betonskega mostu v naselju Stopnik s pritokoma Kanomljica in Cerknica. To ribolovno območje je izjemno bogato poseljeno s salmonidi, ribolov pa se večinoma izvaja po sistemu »ujemi in spusti«. Ribolovne dovolilnice so v prodaji na lokalnih bencinskih črpalkah, za več informacij o tem popularnem ribolovnem območju pa vam bodo vedno na voljo pri Ribiški družini Idrija.

Studio Koder

Mestni trg 16, 5280 Idrija

Tel.: 05 37 22 303

Email:

Družinsko podjetje Studio Koder izdeluje estetsko dovršene izdelke z ročno klekljano idrijsko čipko. V njihovi prodajni galeriji na Mestnem trgu najdete širok izbor klekljanih čipk in izdelkov s čipko, lahko pa se tudi dogovorite za oblikovanje unikatnih izdelkov po vaših željah.

Trgovina Vitaminčk, Janja Sedej s.p.

Ulica sv. Barbare 1, 5280 Idrija

Tel.: 051 373 454

Email:

Trgovina Vitaminčk v samem centru Idrije ponuja kvalitetno ekološko in lokalno hrano, izdelke za domačo rabo in izdelke za osebno higieno za večkratno uporabo. V skrbi za čim manj odpadkov ter zdrav in okolju prijazen način življenja lahko pri njih vzamete izdelke »na rinfuzo« v lastno embalažo.

Turistično društvo Fara

Na Vasi 18, 5281 Spodnja Idrija

Tel.: 031 335 621

Email:

Turistično društvo Fara ohranja kulturno dediščino Spodnje Idrije. Poleg urejanja okolja in priprave kulinaričnih dobrot posebno pozornost namenjajo obuditvi izdelave in uporabe šajblčkov – posebnih glinenih lučk, ki so jih včasih prižigali na grobovih in na praznične dneve, ob veliki noči in 1. maju.

Urška Jurić, Mešani občutki/Občutki

Ulica Stanka Bloudka 27, 5280 Idrija

Tel.: 031 248 922

Email:

Ročno poslikane šatulje za male in velike dragocenosti, lesena knjižna kazala, peresnice in ročno poslikani nakit pripovedujejo zgodbo o iskanju malih uživancij v našem vsakdanu. Umetnica Urška Jurić navdih išče v cvetličnih motivih, pravljičnih gozdovih in navihanih klekljaricah. Šatulje za nakit nosijo certifikat Art&Craft Obrtne zbornice Slovenije.

Vanda Lapajne

Mestni trg 13, 5280 Idrija

Tel.: 041 631 233

Email:

V trgovini Vande Lapajne najdete številne butične izdelke iz ročno klekljane idrijske čipke, modne dodatke v obliki raznovrstnega nakita in šalov, ki jih z ljubeznijo oblikujejo in izdelujejo v duhu družinske tradicije, ki sega že davno v leto 1875.

Zveza društev Mladinski center Idrija

Ulica IX. Korpusa 17, 5280 Idrija

Tel.: 051 231 049

Email:

MC Idrija je največja mladinska organizacija v občini Idrija, ki svoje delo prepleta z znanjem, povezovanjem, ustvarjalnostjo in družbeno odgovornostjo. Spodbujajo in podpirajo aktivnost mladih, posvečajo pa se tudi splošnemu razvoju potencialov v lokalnem okolju in bogatenju utripa mesta Idrije.

Načrtuj