Kulinarično razvajanje v Idriji - Brunch for Bunch

16. nov. 2019 / 11:00
KULINARIČNO RAZVAJANJE, KI JE VSE TO IN ŠE VEČ
Rezerviraš, prideš in uživaš. Miza za dvajset. Obložena za vsaj še 1x toliko. Istrske dobrote z Domačija Butul v Idriji, z razgledom na mesto, v kateri odmeva izbrana glasba. Ob zvenu klekljev, si lahko svoje žlikrofe pripraviš sam. Pogovori in anekdote ob dobri hrani in vinu. Znanci in neznanci. Neznanci, ki postanejo znanci. Med nami pa Črt in Anuša.

To je Brunch for bunch (https://www.facebook.com/brunchforbunchproject/)

 

KDO JE ČRT
Tisti chef, ki je letos gostoval na Prazniku idrijskih žlikrofov. Drugače pa multifunkcionalni mladenič. Delal je kot novinar in fotograf, kuhal na prestižni jahti, v restavraciji z Michelinovo zvezdico v Švici in pri Ani Roš. Poleg tega je bil vseskozi vpet v delo tudi doma, na domačiji Butul iz Manžana, od koder Črt prihaja. Ker se ukvarja s toliko stvarmi naenkrat, je Črta težko opisati in nemogoče opredeliti. Črt živi polno in intenzivno, težko ga je dohajati. Tako se začne uvodnik v enem od člankov o Črtu na https://govori.se/traci/domaci-traci/crt-butul-rad-bi-povezal-vse/

BRUNCH FOR BUNCH IDRIJA
Jedilnik bo takšen kot Črt, poln in intenziven in do konca zaviti v tančico skrivnosti, saj le ta ne bo določen v naprej. Gre za 5-hodni meni s trojno vinsko spremljavo, začinjen z glasbo lokalnega, pa vendar svetovno znanega DJ-a Eliaza, kar pa še ni vse. Na dogodku se boste lahko družili še s klekljaricami Društva klekljaric idrijske čipke, ki bodo pripravile tudi poseben pogrinjek s čipko ter sami izdelali svoje žlikrofe, ki bodo le delček pestre kulinarične ponudbe. Celoten dogodek pa bo hkrati najava Festivala idrijske čipke in Praznika idrijskih žlikrofov za 2020.

LOKACIJA
Topilnica Hg, Idrija (Arkova 50).

KDAJ
Sobota, 16. 11. 2019 ob 11:00 in ob 14:00 uri za tiste, ki si želite celotnega butičnega doživetja ter ob 20:00 uri za after druženje samo ob dobri pijači in prigrizkih.
Konec: ob 22.00 uri.

JEDILNIK
Zavit v tančico skrivnosti, poln, intenziven, tudi s pridihom lokalne kulinarike, vedno na voljo mesni oz. ribji ali veganski oz. vegeterjanski (želje sporočite ob rezervaciji). Jedi na krožnikih bodo pripravljene izključno in samo lokalno ter sezonsko, zaradi tega jedilnikov ne napovemo v naprej. Vse na krožniku je odvisno od sezonskega pridelka in sestavin Domačije Butul ter lokalnih pridelovalcev, ki bodo v dogodek vključeni. 

CENA
Cena pet hodnega menija, ki vključuje tudi trojno vinsko spremljavo in ostale gurmanske dodatke, s celotnim spremljevalnim doživetjem je 40,00 EUR/osebo.

SEDIŠČA
Sedišč za mizo v enem terminu je maksimalno 20! 

REZERVACIJE
Preko e-maila
Pri rezervaciji navedite ime in priimek ter uro rezervacije.
Ob prejemu potrditvenega maila vas bomo prosili, da nam zaupate vse vaše prehranjevalne posebnosti (alergije, veganski/vegeterjanski krožnik itd.),.
Vsaka rezervacija termina bo veljala za 2,5h sedeža za mizo, pozneje pa je vsak vabljen, da se druži ob ‚digestivu‘ (na kavču ali stoje).


IZDELKI
Vsi izdelki, ki jih boste okušali na brunchu, so pridelki Domačije Butul ali od njihovih skrbno izbranih lokalnih ponudnikov. Ker je namen degustacijskega krožka tudi promocija izdelkov, bodo le ti tudi naprodaj. Priporočamo, da s seboj prinesite svoje vrečke, lončke in podobno s seboj za varno prenašanje izdelkov na poti domu.
 

ORGANIZATORJI IN SOORGANIZATORJI DOGODKA
Dogodek organizirata Mladinski center Idrija in Zavod za turizem Idrija v sodelovanju s soorganizatorji: Mestni muzej Idrija, Čipkarska šola Idrija, Društvo klekljaric idrijske čipke, Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija

exp_events_id_id

Praznik idrijskih žlikrofov

Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči. Predzadnja avgustovska sobota je vsako leto rezervirana za predstavitev certificiranih izdelovalcev idrijskih žlikrofov, za okušanje inovativnih omak lokalnih kuharskih mojstrov, za tekmovanje lovskih družin v pripravi divjačinske bákalce ter za sproščeno druženje v družbi vrhunskih vinarjev in mikropivovarjev.

Za več informacij: https://www.idrijski-zlikrofi.si/ 

rudnik Idrija_Jost_Gantar

Dnevi živega srebra

V času Dni živega srebra se Idrija pokloni spominu na generacije rudarjev, ki so z neutrudnim delom soustvarjali uspešno zgodbo idrijskega rudnika živega srebra. Predavanja, projekcije, eksperimenti, javna vodstva in medgeneracijski pogovori domači in tuji javnosti vsako jesen približajo vznemirljivo zgodbo živega srebra, vpisano na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

 

vojsko-foto samo trebižan arhiv CID (30)

Teden evropskih geopakov

V pomladnem času Teden evropskih geoparkov po vsej Evropi postreže z bogatim naborom javnih dogodkov in predstavitev, kjer glavno vlogo prevzameta bogastvo in raznolikost naravne in kulturne dediščine. Udeležite se geološke študijske ekskurzije ali medgeneracijskega sprehoda ob Rakah, ob spremstvu zagrizenih zanesenjakov pa odkrijte dediščino prve in druge svetovna vojne v idrijski okolici.

 

exp_events_id

Festival idrijske čipke

Festival idrijske čipke s spoštovanjem do bogate tradicije ročno klekljanih čipk ohranja njihovo zgodovinsko izročilo ter hkrati spodbuja inovativnost pri oblikovanju in uporabi klekljanih mojstrovin. Idrija se v času junijskega festivala prelevi v živahno čipkarsko središče, kjer se izmenjujejo znanja o tej prefinjeni spretnosti, prenašajo izkušnje na nove generacije in tkejo močna prijateljstva, ki kakor tisočere nevidne niti povezujejo ljudi širom sveta.

Več: http://festivalidrijskecipke.si/si/

Načrtuj