Praznično ustvarjalna delavnica z Ivom Uršičem

27. nov. 2019 / 18:00
Vabljeni na delavnico z Ivom Uršičem, ki bo 27.11. 2019 od 18. do 20. ure v Medgeneracijskem centru Idrija. Ustvarjali bomo namizno praznično smrečico.

Že tradicionalno nas v praznično ustvarjanje popelje priznani idrijski florist in cvetličar Ivo Uršič, ki bo z nami tokrat delil znanje in izkušnje ob ustvarjanju namizne praznične smrečice. Vse kar potrebujete imeti s sabo so vrtnarske škarje, za ves ostali ustvarjalni material bomo poskrbeli mi. Po želji  imate lahko s sabo še kak okrasni detajl iz naravnih materialov (češarki, orehi, žir, šipek, ipd.), lahko tudi rdeče (manjše) balončke za smrečico, saj se letos vračamo k tradicionalni rdeči praznični okrasitvi. Vljudno vabljeni!   Prispevek na udeleženca delavnice znaša 20 eur in vključuje ves ustvarjalni material. 

Obvezne prijave.   

Informacije in prijave:
Nina Trček, Medgeneracijski center Idrija: 041 430 581 , medgeneracijski.center@duidrija.si, www.duidrija.si

exp_events_id_id

Praznik idrijskih žlikrofov

Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči. Predzadnja avgustovska sobota je vsako leto rezervirana za predstavitev certificiranih izdelovalcev idrijskih žlikrofov, za okušanje inovativnih omak lokalnih kuharskih mojstrov, za tekmovanje lovskih družin v pripravi divjačinske bákalce ter za sproščeno druženje v družbi vrhunskih vinarjev in mikropivovarjev.

Za več informacij: https://www.idrijski-zlikrofi.si/ 

rudnik Idrija_Jost_Gantar

Dnevi živega srebra

V času Dni živega srebra se Idrija pokloni spominu na generacije rudarjev, ki so z neutrudnim delom soustvarjali uspešno zgodbo idrijskega rudnika živega srebra. Predavanja, projekcije, eksperimenti, javna vodstva in medgeneracijski pogovori domači in tuji javnosti vsako jesen približajo vznemirljivo zgodbo živega srebra, vpisano na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

 

vojsko-foto samo trebižan arhiv CID (30)

Teden evropskih geopakov

V pomladnem času Teden evropskih geoparkov po vsej Evropi postreže z bogatim naborom javnih dogodkov in predstavitev, kjer glavno vlogo prevzameta bogastvo in raznolikost naravne in kulturne dediščine. Udeležite se geološke študijske ekskurzije ali medgeneracijskega sprehoda ob Rakah, ob spremstvu zagrizenih zanesenjakov pa odkrijte dediščino prve in druge svetovna vojne v idrijski okolici.

 

exp_events_id

Festival idrijske čipke

Festival idrijske čipke s spoštovanjem do bogate tradicije ročno klekljanih čipk ohranja njihovo zgodovinsko izročilo ter hkrati spodbuja inovativnost pri oblikovanju in uporabi klekljanih mojstrovin. Idrija se v času junijskega festivala prelevi v živahno čipkarsko središče, kjer se izmenjujejo znanja o tej prefinjeni spretnosti, prenašajo izkušnje na nove generacije in tkejo močna prijateljstva, ki kakor tisočere nevidne niti povezujejo ljudi širom sveta.

Več: http://festivalidrijskecipke.si/si/

Načrtuj