Koncert ob dnevu sv. Barbare v Antonijevem rovu

04. dec. 2019 / 18:00
V sredo, 4. decembra 2019, ob 18. uri, vas vabimo v Antonijev rov na KONCERT OB DNEVU SV. BARBARE.

V sredo, 4. decembra 2019, ob 18. uri, vas vabimo v Antonijev rov na KONCERT OB DNEVU SV. BARBARE. 

Nastopa: Aleš Hadalin – Odličen vokalni interpret, ki izvaja slovenske in jazz popevke.

 

Rezervacije sprejemamo na telefonski številki 031 810 194 ali na
Zaradi omejenega prostora vas prosimo, da si vstopnice zagotovite do 1. decembra.

Cena vstopnice: 5 Eur. 
Koncert bo v Antonijevem rovu na I./17 etaži.


Da bi se dogodek lahko pričel ob napovedani uri, vas pri vhodu v Antonijev rov pričakujemo do 17.30.

 

exp_events_id_id

Praznik idrijskih žlikrofov

Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči. Predzadnja avgustovska sobota je vsako leto rezervirana za predstavitev certificiranih izdelovalcev idrijskih žlikrofov, za okušanje inovativnih omak lokalnih kuharskih mojstrov, za tekmovanje lovskih družin v pripravi divjačinske bákalce ter za sproščeno druženje v družbi vrhunskih vinarjev in mikropivovarjev.

Za več informacij: https://www.idrijski-zlikrofi.si/ 

rudnik Idrija_Jost_Gantar

Dnevi živega srebra

V času Dni živega srebra se Idrija pokloni spominu na generacije rudarjev, ki so z neutrudnim delom soustvarjali uspešno zgodbo idrijskega rudnika živega srebra. Predavanja, projekcije, eksperimenti, javna vodstva in medgeneracijski pogovori domači in tuji javnosti vsako jesen približajo vznemirljivo zgodbo živega srebra, vpisano na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

 

vojsko-foto samo trebižan arhiv CID (30)

Teden evropskih geopakov

V pomladnem času Teden evropskih geoparkov po vsej Evropi postreže z bogatim naborom javnih dogodkov in predstavitev, kjer glavno vlogo prevzameta bogastvo in raznolikost naravne in kulturne dediščine. Udeležite se geološke študijske ekskurzije ali medgeneracijskega sprehoda ob Rakah, ob spremstvu zagrizenih zanesenjakov pa odkrijte dediščino prve in druge svetovna vojne v idrijski okolici.

 

exp_events_id

Festival idrijske čipke

Festival idrijske čipke s spoštovanjem do bogate tradicije ročno klekljanih čipk ohranja njihovo zgodovinsko izročilo ter hkrati spodbuja inovativnost pri oblikovanju in uporabi klekljanih mojstrovin. Idrija se v času junijskega festivala prelevi v živahno čipkarsko središče, kjer se izmenjujejo znanja o tej prefinjeni spretnosti, prenašajo izkušnje na nove generacije in tkejo močna prijateljstva, ki kakor tisočere nevidne niti povezujejo ljudi širom sveta.

Več: http://festivalidrijskecipke.si/si/

Načrtuj