December v Idriji: Sejem unikatnih daril v Idriji

16. dec. 2019 / 15:00 - 31. dec. 2019
Vsak ponedeljek in torek v decembru (začnemo 16. 12.), od 15. do 19. ure, Pr' Črnem orlu.

V sklopu prireditev December v Idriji Zavod za turizem Idrija organizira Sejem unikatnih daril v Idriji. Na sejmu se bodo predstavljali ustvarjalci izdelkov domače in umetnostne obrti, oblačil, modnih dodatkov, nakita, kozmetike,… 

Sejem v Idriji bo potekal v mesecu decembru 2019, v popoldanskem času, od 15. do 19. ure Pri Črnem orlu, Mestni trg 2, Idrija.:

  • ponedeljek in torek 16.12. in 17.12.
  • ponedeljek in torek 23.12. in 24.12.
  • ponedeljek in torek 30.12. in 31.12.

 

NE ZAMUDITE  - Sejem unikatnih daril v Idriji lahko obiščete tudi v soboto, 21.12., od 14. do 18. ure, na Mestnem trgu v Idriji.

 

Na sejmu unikatnih daril v Idriji bodo sodelovali uveljavljeni lokalni ponudniki:

COFKI.SI, Tatjana Bolčina Kacin
Ročno pleteni in kvačkani izdelki za otroke in odrasle (copatki, kape, gamaše, rokavice, šali, …)


BOJAN TROHA
Prodaja medenih izdelkov. 


NATURALINA, EVGEN KRIVEC s.p.
Proizvajamo naravna oljčna mila, mazila za ustnice, mazila: ognjič, gabez, kostanj, smolnato, materina dušica, osvežilec zraka, deodoranti v stiku, olja za nega in mazilo, karitejevo mazilo, kakavova rožica, krema za obraz, hranilna krema za roke, balzam po britju….


URŠKA JURIĆ- MEŠANI OBČUTKI
Pod imenom Mešani občutki avtorica Urška Jurić ustvarja unikatno poslikane izdelke; od šatuljic, knjižnih  Kazal, magnetov do lesenega nakita. Zadnje čase so na voljo tudi male grafike v kombinirani tehniki. Vse kar potrebuješ, da se dan obarva bolj prijazno, ter so občutki manj mešani.  


»MUSHROOM« ORODJARSTVO PIŠLAR MIRAN  s.p.
Šivani izdelki iz blaga- torbice, otroška oblačila in dodatki, izdelki za dom. 


All little Rockstars, ANITA ČESNIK MAŽGON s.p.
All little Rockstars, Anita, izdeluje lesene napise, personalizirane obešalnike za otroke in stenske obešalnike za oblačila, s katerimi okrasite svoj dom, rastejo s potrebami družine in vam jih izdela v barvah po vaših željah. Na sejmu bo sprejemala tudi naročila za izdelke.


SE-MAKS, SAŠO LIČER s.p 
Unikatni leseni izdelki za obdaritev najdražjih v njihovih ali skupnih trenutkih. 
Izdelki po naročilu za obletnice, poroke in druge vesele dogodke….

 

K R E A T I V N A keramikaCLOOVIS d.o.o.
Kreativno keramiko ustvarja kreativna družina, ki s svojo razigranostjo in toplino ustvarja prav posebne glinčene izdelke. S svojim skodelicami, krožniki, nakitom in dekorativnimi izdelki za dom širi pozitivno energijo in v domove prinaša nekaj lepega, dragocenega, izdelanega z ljubeznijo in dušo. 


DRUŠTVO KLEKLJARIC IDRIJSKE ČIPKE
Čipka, večno lepa in uporabna, tokrat v voščilnicah, ki so sad pridnih rok članic Društva klekljaric idrijske čipke. 

 

VABLJENI k nakupu unikatnega, lokalnega… ter na topel čaj in piškote!

 DECEMBER V IDRIJI:
Gre za niz dogodkov v sklopu Decembra v Idriji, kjer so se združili številni organizatorji in pripravili zanimive dogodke za popestritev prazničnega vzdušja v mestu.
Vabljeni, da se nam pridružite in se poveselite z nami vse do skoka v novo leto! 

Oglejte si tudi ostale prireditve, ki jih lahko obiščete v sklopu prazničnega Decembra v Idriji -
PLAKAT DECEMBER V IDRIJI.

 

 

 

exp_events_id_id

Praznik idrijskih žlikrofov

Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči. Predzadnja avgustovska sobota je vsako leto rezervirana za predstavitev certificiranih izdelovalcev idrijskih žlikrofov, za okušanje inovativnih omak lokalnih kuharskih mojstrov, za tekmovanje lovskih družin v pripravi divjačinske bákalce ter za sproščeno druženje v družbi vrhunskih vinarjev in mikropivovarjev.

Za več informacij: https://www.idrijski-zlikrofi.si/ 

rudnik Idrija_Jost_Gantar

Dnevi živega srebra

V času Dni živega srebra se Idrija pokloni spominu na generacije rudarjev, ki so z neutrudnim delom soustvarjali uspešno zgodbo idrijskega rudnika živega srebra. Predavanja, projekcije, eksperimenti, javna vodstva in medgeneracijski pogovori domači in tuji javnosti vsako jesen približajo vznemirljivo zgodbo živega srebra, vpisano na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

 

vojsko-foto samo trebižan arhiv CID (30)

Teden evropskih geopakov

V pomladnem času Teden evropskih geoparkov po vsej Evropi postreže z bogatim naborom javnih dogodkov in predstavitev, kjer glavno vlogo prevzameta bogastvo in raznolikost naravne in kulturne dediščine. Udeležite se geološke študijske ekskurzije ali medgeneracijskega sprehoda ob Rakah, ob spremstvu zagrizenih zanesenjakov pa odkrijte dediščino prve in druge svetovna vojne v idrijski okolici.

 

exp_events_id

Festival idrijske čipke

Festival idrijske čipke s spoštovanjem do bogate tradicije ročno klekljanih čipk ohranja njihovo zgodovinsko izročilo ter hkrati spodbuja inovativnost pri oblikovanju in uporabi klekljanih mojstrovin. Idrija se v času junijskega festivala prelevi v živahno čipkarsko središče, kjer se izmenjujejo znanja o tej prefinjeni spretnosti, prenašajo izkušnje na nove generacije in tkejo močna prijateljstva, ki kakor tisočere nevidne niti povezujejo ljudi širom sveta.

Več: http://festivalidrijskecipke.si/si/

Načrtuj