Rudarske hiše in prhavzi

10. okt. 2020 / 10:00
Idrija - Idrija, zbirno mesto - Strojnica jaška Inzaghi
Prihaja že tretja izvedba študijske ture v organizaciji Društva Idrija 2020, na kateri obiskovalci iz prve roke odkrivajo bogato stanovanjsko dediščino idrijskih rudarjev! Dogodek tokrat poteka v sklopu Dni evropske kulturne dediščine, ki letos poteka pod geslom "Spoznaj? Varuj! Ohrani."

KAJ točno bo na sporedu?

  • Odkrivanje dediščine idrijskih rudarskih hiš

  • Obisk soseske rudniških blokov - "prhavzov"

  • Spoznavanje tradicionalnih gradbenih tehnik


    Na tokratnem sprehodu bodo imeli udeleženci možnost izkušnjo še nadgraditi z uporabo interaktivne mobilne aplikacije, ki bo še bolj živo popeljala na ulice rudarskega mesta pred stoletjem in več.

 

  • KDAJ? 10.00 (tura bo trajala približno 3 ure)

  • KJE? Strojnica jaška Inzaghi, Vodnikova 3 (za pošto, nasproti avtobusne postaje)

  • KAKO? Brezplačno; prijave zbiramo na naslovu ali na Facebook profilu Idrija 2020 + ID20. Število udeležencev je omejeno na 8, prijave zbiramo do 8. 10.

BONUS: Prava Rudarska malica!

---------------------------------------------

Dogodek se izvaja v sklopu projekta Prenove idrijskih rudarskih hiš II (PIRH-II). Aktivnosti sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.

Za vsebino odgovarja Društvo Idrija 2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

FB >> https://www.facebook.com/events/334062074346884/

Načrtuj