17. Kmečka tržnica

02. okt. 2021 / 08:00
Idrija - Mestni trg
V soboto, 2. oktobra vas vabimo na 17. Kmečko tržnico na Mestni trg v Idriji. Tržnica bo ponudila lokalne pridelke in izdelke kmetij z idrijskega in cerkljanskega podeželja ter drugih gostujočih ponudnikov.

Program:

    Tržnica lokalnih pridelkov in izdelkov. Predstavitev Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno in Rokodelske  sekcije društva. Predstavitev projekta Centri interpretacije zavarovanih območij: izmenjava lokalnih ponudnikov, gostujoči ponudniki z območja LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Posavje in LAS Obsotelje in Kozjansko. Predstavitev projekta LUIGI in predavanji g. Janeza Gačnika (Zavod jabolko): Predelava sadja v sok, kis in suho sadje, 29. 9. 2021, ob 17.00, preko ZOOM-a, ter Avtohtone in tradicionalne sorte sadja, 13. 10. 2021, ob 17.00, preko ZOOM-a (več informacij in prijave sledijo).

Projekt Centri interpretacije zavarovanih območij sofinancira Evropska Unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa za razvoj podeželja RS 2014- 2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovoren LAS s Ciljem.  

Projekt LUIGI (Linking Urban and Inner-Alpine Green Infrastructure - Multifunctional Ecosystem Services for more liveable territories) je sofinanciran v okviru programa Interreg Alpine Space, s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).