Festival Čipkarija 2022 - Šopaj Mejca

13. avg. 2022 / 20:00
Idrija - Park Mejca
Poletni večer, hladen vetrič, mrzlo pivo in Mejca.

Z vami bodo tri najbolj vroče slovenske glasbene skupine:

 • MRFY.
  Njihove živahne melodije se skladajo z idrijsko radoživo publiko, ki komaj čaka, da jih sprejme. Pridružili se nam bodo tudi Jet Black Diamonds. Zvezde mladih src. Njihovi člani (razen mojstra ritma) še ne poznajo norega vzdušja idrijskega občinstva. Če ne boste zadovoljni z enim pivom, si lahko privoščite kar cel Plateau. Kljub svojemu imenu prihajajo iz dežele cvička. Ponašajo se z odličnim vokalom in izjemno ritem sekcijo.   Slovenska zasedba MRFY je svoj prvenec izdala leta 2018. Od takrat dalje pa so več let namenili ustvarjanju svežega materiala, ki so ga združili pod imenom Use. "S skladbami, ki so v različnih smereh, smo se naučili ne samo odpirati vrata, ampak tudi pokukati v sobo," je povedal Gregor Strasbergar, pevec in kitarist skupine, ki si je v novem poglavju glasbenega ustvarjanja dala duška in si "veliko več upala in manj omejevala". Rezultat je deset med seboj popolnoma različnih skladb. Za skladbo "Prjatučki" so pred kratkim prejeli tudi prestižno nagrado Zlata Piščal.
  https://www.youtube.com/watch?v=yZZtyN_EfK8    
 • Jet Black Diamonds
  Kot pravi legenda, naj bi nastali pod visokim pritiskom pomanjkanja glasbenega izražanja in želje po ustvarjanju lastne avtorske glasbe. Stilsko neobremenjeni tako plujejo med različnimi glasbenimi stili, najpogosteje pa jih, po njihovih besedah, zanese v vode sodobnejših derivatov rock'n'rolla. Pot na glasbeno sceno so si začeli utirati v letu 2017, lani pa nase resneje opozorili z izdajo singla Retro anorak, ki so ga pospremili tudi s sproščenim videospotom. Letos so EP izdajo Večvredne romance pospremili tudi z istoimenskim videospotom.
  https://www.youtube.com/watch?v=Uth0-2EUnok    
 • Plateau
  Na odru ne skrivajo svoje sramežljivosti, a ravno ta jih v kombinaciji z njihovimi avtorskimi skladbami dela toliko bolj pristne, tako “platojevske”. Dolenjski glasbeniki imajo za seboj že bogato kariero, letos pa so zaigrali tudi v finalu Špil lige. Pravijo, da jih združuje ljubezen do glasbe in zajebancije.
  https://www.youtube.com/watch?v=kmjjj7PfVRQ
   

Popoldansko dogajanje >>

 Ulet, ne bit čipka!

Načrtuj