PROGRAM IDRIJA: NE ZAVRZI – ZAOKROŽI

24. nov. 2022 / 00:00
Idrija - Pr` Golitu
Kreativni delavnici v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov!

OD 12:00 DO 17:00

  • IZMENJEVALNICA OBLAČIL, v sodelovanju z Indigo Second Hand. Vabljeni vsi občani, da prinesete in zamenjate različne kose oblačil ali pa si razstavljene kose oblačil enostavno vzamete domov, da na novo zaživijo!

OD 17:00 DO 19:00

  • DELAVNICA IZDELAVE TORB IN NAHRBTNIKOV, v sodelovanju s Črna Z-račka. Vabljeni, da se nam pridružite na delavnico, kjer boste skupaj z Urško Pirc iz uporabljenih tekstilnih, usnjenih in umetnih materialov sešili svojo vsestransko torbo.

Vstopnina: vstop prost  

 

V fokusu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov 2022 je tekstil, saj ima ravno tekstilna industrija enega največjih vplivov na rabo tal, onesnaževanje vode in emisije toplogrednih plinov. Tekstilni odpadki so torej iz mode, marsikateri kos oblačila lahko zaživi novo življenje v novih rokah, marsikateri kos tekstila, pa lahko ponovno uporabimo na kreativen način. Z akcijo »Ne zavrzi – zaokroži« s Komunalo Idrija, Mestno dnevno sobo Pr’ Golitu, Indigo Second Shop, Črno Z-račko in Mestno knjižnico in čitalnico Idrija v četrtek 24. novembra od 12.00 do 19.00 Pr’ Golitu pripravljamo izmenjavo oblačil in delavnico izdelave nakupovalnih torb iz različnih odsluženih materialov. Že v ponedeljek 21. novembra pa za dijake Gimnazije Jurija Vege Idrija pripravljamo projekcijo dokumentarca True Cost o temni plati modne industrije. Vabljeni, da postanete del rešitve z nami in se nam pridružite 24. novembra od 12. ure dalje Pr’ Golitu!

Načrtuj