Polfinale pesniškega turnirja za viteza / vitezinjo poezije

31. mar. 2023 / 18:00
Idrija - Galerija Magazin
KUD Pranger je razpisal natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku na 23. Pesniškemu turnirju.

Strokovna žirija v sestavi dr. Irena Novak Popov, Jure Jakob in Veronika Šoster bo izmed sodelujočih pesmi izbrala štiriindvajset najboljših. Izbrani avtorji in avtorice se bodo predstavili na polfinalnih turnirjih v Knjižnici Rogaška Slatina 25. marca 2023 in v Mestni knjižnici in čitalnici Idrija 31. marca 2023. Polovica od izbrane štiriindvajseterice se bo pomerila na enem, druga polovica pa na drugem polfinalnem srečanju. Na vsakem bo strokovna žirija izmed dvanajstih pesmi v finale izbrala štiri, dve pa občinstvo z glasovanjem. To pomeni, da bosta tisti dve pesmi, ki bosta prejeli največ glasov občinstva, ob štirih izbranih s strani komisije, napredovali v finale.

Dvanajst izbranih pesnikov se bo v soboto, 22. aprila 2023, v Sodnem stolpu na mariborskem Lentu s svojimi pesmimi, ki jih bodo sami interpretirali, pomerilo na velikem finalu. Strokovna žirija bo izbrala VITEZA/VITEZINJO PESNIŠKEGA TURNIRJA 2023, ki bo prejel(a) ročno kovano vrtnico, knjigo Orfejev spev in denarno nagrado v višini 1.000 evrov bruto.

Svojega zmagovalca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo. 24 izbranih pesnic in pesnikov pa se bo z videoposnetki svojih pesmi v lastni interpretaciji potegovalo še za nagrado VIZIR, ki jo je v lanskem letu za najboljšo video predstavitev pesmi zasnoval KUD Pranger.

Načrtuj