Skoči na vsebino

Četrtki na placu 2023 - CELJSKI DIXIELAND ANSAMBEL

27. jul. 2023 / 20:30
Idrija - Mestni trg
Vabljeni na dixieland večer.

Vabimo vas na izjemni koncert, kjer boste lahko prisluhnili že dvajset let delujočemu Celjskemu dixieland ansamblu. Ta izjemna skupina se že desetletja posveča preigravanju jazzovske glasbe, ki je izjemno poslušljiva, kot pravi vodja ansambla, Andrej Cimerman.

Celjski dixieland ansambel je v svojem dolgoletnem delovanju največ pozornosti namenil glasbi v stilu dixieland, ki odraža izjemno dediščino Louisa Armstronga in drugih velikih jazzovskih ustvarjalcev. A ob praznovanju 20. obletnice so se odločili, da pokažejo svojo ustvarjalnost tudi skozi lastno glasbo. Skladbo so poimenovali "Beda" in vodja ansambla, Andrej Cimerman, pravi, da je ta skladba izraz občutkov in neudobja, ki jih glasbeniki posebej doživljajo v teh časih.

Pridružite se nam na tem posebnem koncertu, kjer boste lahko uživali v izjemni jazzovski glasbi Celjskega dixieland ansambla. Pričarali vam bodo nepozaben večer, poln glasbenih presenečenj, in obenem vam predstavili svojo novo avtorsko skladbo "Beda". Skladba vas bo popeljala skozi čustva in izkušnje, ki jih glasbeniki doživljajo v teh zahtevnih časih.

Načrtuj