Skoči na vsebino

Četrtki na placu 2023 - ETNO BANDA POSEBEN GUŠT

03. avg. 2023 / 20:30
Idrija - Mestni trg Idrija
Poezija Iztoka Mlakarja

Z veseljem vas vabimo na nepozabno glasbeno popotovanje, ki ga pripravlja enkraten ansambel - Etno banda Poseben Gušt! Njihova glasbena zgodba sega nazaj v leto 2006, ko sta se pevec Aleš Plut in kitarist Tomaž Šuln srečala na skromni, a prečudoviti silvestrski zabavi. Ta spontana kemija je zažgala plamen, ki je rodil Etno duet Poseben Gušt.

Izvirna zasedba, sestavljena iz Aleša in Tomaža, je kmalu začela prepletati življenjsko resnico, družbeno pravičnost ter ganljivo-vesele zgodbe iz preteklosti, ki so jih zapisali Iztok Mlakar in David Šuligoj. Njuna glasbena poezija je začela odsevati bistvo našega vsakdana - od okusnih namiznih dobrot in srkanja vina, do iskrene ljubezni, dragocenih trenutkov druženja ter resnosti in modrosti, ki jo najdemo v vsakdanjem življenju. Tomaž in Aleš sta prepoznala to globoko povezanost z ljudskimi koreninami, ki jo lahko začutimo tako na podeželju kot v mestu.

Kasneje so se jima na glasbeni poti pridružili še Tomaž Zorko na kontrabasu in Marko Šušteršič na harmoniki, ansambel pa je postal Etno banda Poseben Gušt. S predanostjo in ljubeznijo do Iztokovih pesmi so se lotili temeljitega dela in se potrudili, da bi vam te pristne in globoko doživete melodije predstavili na izjemnih koncertih. Njihova glasba je kvalitetna, petje iz srca, interpretacija živahna in čustvena, vse skupaj pa preveva avtentičnost in pristnost, ki osvaja srca občinstva.

Ob njihovih koncertih, bodisi krajših izsekov ali celovečernih predstav, se občinstvo odpravi na potovanje, polno smeha in iskrene resnice, ki v današnjem času že skorajda izginja. Etno banda Poseben Gušt vam ponuja priložnost, da se prepustite čarobnemu svetu slovenske ljudske duše in izkušate pristnost, ki nas tako obogati in navdihuje.

Ne zamudite te edinstvene glasbene izkušnje! Izkusite Etno banda Poseben Gušt v živo in si privoščite nekaj posebnega - večer, ki vas bo napolnil s smehom, radostjo in neprecenljivimi trenutki.

Se vidimo na placu!

Načrtuj