Skoči na vsebino

Fotografska razstava Monokrom

10. nov. 2023 / 18:00 - 31. dec. 2023
Cerkno - Cerkljanski muzej
Otvoritev fotografske razstave Foto kluba Cerkno v Cerkljanskem muzeju, z razstavljenimi deli devetih lokalnih fotografov.

V petek, 10. novembra 2023 ob 18.00 vas vabimo v Cerkljanski muzej na odprtje 26. razstave iz cikla Naša fotografska obzorja z naslovom Monokrom.

Razstava bo na ogled še do 31. decembra 2023.

Sodelujejo: Bojan Tavčar, Jana Štremfelj, Karmen Prezelj, Lara Prezelj, Lin Čadež, Maja Močnik, Marko Čadež, Silva Obid in Vinko Peternelj.

Kmalu po začetku vsakega leta se v Foto klubu Cerkno sprašujejo, katera bo tema njihove skupne razstave. Običajno izberejo razmeroma široko temo, ki zaobjame raznolikost vseh njihovih članov. Letos so stopili rahlo iz cone udobja in se omejili z monokromatsko barvno paleto. Čeprav je večina razstavljenih fotografij črno-belih, se tu in tam pojavijo tudi takšne v spektru modre ali rjave barve. V hitro minevajočem letu ni bilo časa za skupna popotovanja, a kljub temu so vsak posebej raziskovali različne kotičke sveta s fotoaparatom v roki. Skozi objektiv so ujeli raznolike motive tako v domačih krajih kot v tujih mestih, pri čemer so največ pozornosti posvetili ljudem, naravi in arhitekturi. 

Naslovna fotografija: Vinko Peternelj

Načrtuj