Skoči na vsebino

Ante Upedanten Banda v idrijskem podzemlju

01. dec. 2023 / 18:00
Idrija - Antonijev rov
Glasbeni večer z etno frakcijo zasedbe Ana Pupedan v Antonijevem rovu v Idriji.

V spomin na zavetnico rudarjev, sv. Barbaro, ki goduje 4. decembra, vas v petek, 1. decembra 2023 ob 18.00 vabimo v živosrebrovo podzemlje Antonijevega rova, kjer se v začetku prazničnega decembra obeta prav poseben glasbeni večer s pivškimi posebneži, ki že tri desetletja krojijo slovensko glasbeno sceno.

Ana Pupedan, ki je skozi celotno obdobje delovanja nagnjena k raznim transformacijam in se pojavlja pod različnimi imeni se bo tokrat v etno frakciji, ki sliši na ime Ante Upedanten Banda zglasila na 17. etaži Odkopnega polja Kropač in poskrbela za prav posebno glasbeno izkušnjo 22 metrov pod zemljo.

Ante Upedanten Banda je zasedba v kateri isti člani, kot v krovni zasedbi, igrajo na ljudska glasbila. Na violini Simon Avsec, tamburaško berdo igra Peter Žnidaršič, akustično kitaro neusmiljeno struži Boštjan Požar in na boben obešen čez ramo udriha Marko Doles. Fantje poleg tega seveda še štiriglasno ubrano zapojejo in vse skupaj zabelijo s klenim pivškim narečjem, saj z veseljem pokažejo, da je okolje iz katerega izhajajo močno zaznamovalo njihovo ustvarjanje. Sicer se v zadnjih letih v tej frakciji redkeje pojavljajo, saj prvenstveno stremijo k ustvarjanju in izvajanju lastne avtorske glasbe. Zategadelj se udeležencem večera obeta ekskluzivni nastop te neumorne glasbene atrakcije iz dežele pupedancev.

Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna rezervacija in nakup vstopnice preko elektronske pošte: infohg@cudhg-idrija.si .

Cena vstopnice: 15 EUR

Vodniki vas pred vhodom v Antonijev rov pričakujejo ob 17.45.

Organizator: CUDHg Idrija 

Koncert je del dogodkov, ki jih partnerji MINES.B (Rudarske poti svete Barbare) organizirajo ob dnevu sv. Barbare, zavetnice rudarjev.

Načrtuj