Skoči na vsebino

Evropski teden zmanjševanja odpadkov

20. nov. 2023 / 00:00 - 24. nov. 2023
Idrija - Različne lokacije
Od 20. do 24. novembra 2023 bodo v Idriji potekali različni dogodki v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov 2023.

Evropski teden zmanjševanja odpadkov (ETZO) je v Evropski uniji največji in najuglednejši projekt na področju ozaveščanja o zmanjševanju odpadkov in varstvu okolja.

V Idriji ga bomo obeležili z različnimi dogodki, ki bodo potekali od 20. do 24. novembra 2023.

Vsi dogodki so brezplačni in odprti za javnost!

DOGODKI V IDRIJI:

Ponedeljek, 20. november 2023, 11.45, Filmsko gledališče Idrija
Večje od nas, dokumentarni film

Opis filma: Mlada indonezijska okoljska aktivistka Melati Wijsen si že šest let prizadeva za prepoved uporabe plastike, ki onesnažuje njen domači otok Bali. V iskanju navdiha za nadaljnji boj za boljši svet se odpravi na potovanje, na katerem spozna šest svojih vrstnikov, neutrudnih borcev za čisto  okolje, človekove pravice in pravično družbo: od sirskega begunca Mohameda, ki je v Libanonu ustanovil šolo za otroke iz begunskih taborišč, in ugandske kmetice Winnie, ki najrevnejše uči pridelovati hrano, do Xiuhtezcatla, ki se v Koloradu zavzema za pravice staroselcev in prepoved hidravličnega lomljenja skrilavcev. Ob njihovih zgodbah Melati ugotovi, da ni sama.

Sreda, 22. november 2023, 17.00, Mladinski center Idrija
Izdelava nahrbtnika iz cerade z Urško Pirc

Za udeležbo na delavnici so nujne prijave na .
Opis delavnice: V sklopu delavnice bomo pod vodstvom Urške Pirc Črna Z-Račka, iz reklamnih ponjav izdelali preprost moden nahrbtnik za vsakdanjo rabo. Nahrbtnik bo igrivo eleganten in bo izžareval vaš nekonformističen stil. Prepričani smo, da bo hitro postal vaš najljubši kos, ki bo vsem povedal, da vam je mar za okolje. Ves material za delavnico priskrbimo mi.

Četrtek, 23. november 2023, 14.00-16.00, Pr'Golitu
Okraševanje vrečk iz blaga s Sonjo Mlakar

Opis delavnice: Na vrečke iz blaga bomo šivali različne vzorce po želji. Ves material priskrbimo mi, v kolikor pa bi želeli okrasiti vašo najljubšo vrečko, jo prinesite s seboj. Prijave na delavnico niso potrebne.

Petek, 24. november 2023, 9.00-17.00, Mestni trg
Bolšji sejem rabljenih stvari in oblačil

Bolšji sejem rabljenih stvari in oblačil z brezplačno malico za vse, ki od 10. ure dalje na stojnico pridete s posodo za malico za večkratno uporabo. Skozi cel dan se bodo na Mestnem trgu odvijale različne delavnice, od izdelave denarnic iz odpadnega tekstila, prikaz izdelave mozaika iz odpadnih zamaškov, do popravila vaših strganih kosov oblek, zato jih le izbrskajte iz omare!  Manjkalo ne bo niti čaja in kuhanega vina!

Več>>

 

 

Načrtuj