Skoči na vsebino

Izdelava prazničnega zvončka iz keramike

08. dec. 2023 / 18:00
Idrija - MC Idrija
Zadnja od jesenskega cikla ustvarjalnih delavnic MC Idrija, na kateri boste iz gline izdelovali zvončke, s katerimi boste lahko okrasili novoletno jelko ali vaš dom.

Vabljeni na delavnico izdelovanja prazničnega zvončka iz keramike, ki bo potekala v petek, 8. decembra 2023 med 18.00 - 20.00 v prostorih MC Idrija.

Za mlade do 29. leta je delavnica brezplačna, za ostale udeležence je predviden prispevek 20 € / srečanje.

Prijavite se na , saj so mesta omejena (10).

O delavnici:

Na delavnici bo vsak izdelal in okrasil gradnike za dva zvončka. Ko bodo posušeni, dvakrat žgani, glazirani in sestavljeni, bo njihov zven najlepši zvok prehoda starega v novo leto.

Najprej boste iz bele gline izdelali vse gradnike za dva zvončka. Ko bodo vsi kosi fino obdelani, jih boste okrasili s posebnimi barvami za mokro glino. Končane izdelke boste nato pokrili in jih pustili sušiti nekaj dni.

Nato bodo šli v peč na t.i. biskvitno žganje, kjer se bodo na 1000 stopinjah v štiriindvajsetih urah popolnoma strdili. Takrat bo napočil čas za stekleno preobleko, ki se bo nanesla s pomakanjem zvončkov v tekočo glazuro. Sledilo bo ponovno 24 urno žganje in zvončki bodo dobili svojo končno podobo.

Potrebno jih bo samo še povezati z vrvico in pripravljeni bodo za krasitev novoletne smrečice.

Delavnico bo izvajala Maša Strobl.

 

Načrtuj