Skoči na vsebino

10. jubilejna pregledna razstava Fotografske skupine Planinskega društva Tolmin

26. jan. 2024 / 19:00 - 05. mar. 2024
Cerkno - Cerkljanski muzej
Vabljeni na otvoritev 10. jubilejne pregledne razstave Fotografske skupine Planinskega društva Tolmin v Cerkljanskem muzeju.

Cerkljanski muzej in Fotografska skupina Planinskega društva Tolmin vas vabita na 10. jubilejno pregledno razstavo izrazne fotografije.

Odprtje razstave bo v petek, 26. januarja 2024, ob 19. uri v Cerkljanskem muzeju. Fotografije bo predstavil mentor g. Rafael Podobnik. V kulturnem programu bodo nastopili učenci Glasbene šole Idrija.

RAZSTAVLJAJO: Milena Brešan, Jana Čarga, Ljubo Čibej, Borut Klanjšček, Miran Klinkon, Darja Lavrenčič, Danilo Lesjak, Miljko Lesjak, Vlado Podgornik, Mario Dario Simaz, Simon Tulipan

Razstava bo na ogled do 5. marca 2024.

Vabilo>>

Naslovna fotografija: Miljko Lesjak - Vrana in drevo

Ob deseti pregledni razstavi

Bliskoviti vzpon Fotografske skupine Planinskega društva Tolmin bi lahko pripisali suverenemu mentorju. Vendar brez delavnih, učljivih ter ambicioznih članic in članov ne bi bilo nič. Od začetne skupine, ki ni imela nobenih razstavljalskih izkušenj, smo se v 15 letih prelevili v prodoren tim s kopico osvojenih diplom ter bronastih, srebrnih in zlatih medalj. Trije člani so pridobili zavidljiv razstavljalski naziv: Ekscelenca mednarodne zveze za fotografsko umetnost. Pred nami je 10. pregledna razstava. Razstavljenih je 50 fotografij 11 članic in članov. O izjemni delavnosti največ povesta podatka, da je bilo za pregledno razstavo v ožjem izboru 121 in v širšem izboru 228 fotografij. Merila so tehnična ustreznost, primerna kompozicija, svetlobna in barvna ureditev, ki morajo kot uglašen orkester podpirati naše vodilno merilo izrazno moč. Včasih za poživitev razstave izberemo kakšen zanimiv ali humoren posnetek, tudi če je izrazno šibek. Radi imamo tematsko raznovrstnost in fotografsko neizkoriščena področja. Gorski reševalci so slovensko razstavno fotografijo obogatili z doslej nevidenimi posnetki. Ne popustimo, čeprav sta nam epidemija in draginja zmanjšali število razstavljalcev. Trdno stojimo na vrhu.

Rafael Podobnik, MF FZS, EFIAP/d1

Razstavo je podprlo Ministrstvo za kulturo RS. 

Načrtuj