Skoči na vsebino

Četrtki na placu 2024 - DARE KAURIČ & TAMBURA TEAM

04. jul. 2024 / 20:30
Idrija - Mestni trg
Koncert »all time« zimzelenih uspešnic Dareta Kauriča.

DARE KAURIČ & TAMBURA TEAM

Pazi zdaj! Muzika za ples!

4.7.2024 ob 20.30, Mestni trg Idrija 

Dare Kaurič, gonilna kreativa iz legendarne skupine Kingston, glasbeni kameleon, ki v svojih avtorskih delih skače v različne glasbene stile, si je tokrat postavil nov izziv.

V 40 letih, da, štiridesetih, se je njegovi glasbeni shrambi nabral lep kup poznanih uspešnic. Skladbe, ki jih je kot avtor ustvarjal na ovinkih med Kuzlami, Kingstoni, Atomik Harmonik, Zablujeno generacijo, svojo samostojno kariero in mnogimi drugimi, s seboj nosijo jasno in močno sporočilo, zakaj z njimi torej ne bi stopil na malo drugačne odre? Ne, vprašanje ni retorično.

Z novimi aranžmajskimi prijemi  in vrhunskim 6 članskim spremljevalnim bendom Tambura Team (bobni, kontrabas, brač, kitara in ženski spremljevalni vokal), ki ga na harmoniki dopolnjuje italijanski virtuoz Stefano Bambi, publiki s »soborci« ponuja skladbe, ki jih poznajo praktično vsi, le da so odete v nova glasbena oblačila... Malo drugačne, pač.

Nova obleka njegovih »all time« zimzelenih uspešnic ob tem sovpada z izidom njegovega drugega samostojnega albuma -  albuma duetov »Muzika za ples«. V goste je povabil pisano druščino zvenečih pevskih imen, ki so se z veseljem odzvali povabilu :  Davor Gobac (Psihomodo pop), New Swing Quartet, Tinkara Kovač, Zdenko Cotić - Coto, Tulio Furlanič, Anika Horvat, Manouche, Prifarski muzikanti, Klapa Karatel, Martina Majerle, Zlatko & Dean Dimme, Katarina Mala in Fauš Dur. Kot avtorje besedil na albumu, poleg Daretovih,  pa najdemo tudi Drago Mislej - Mef(a), Pera Lovšina in Roka Lunačka.

In kot pravi Dare : "Nasplošno nam vsem manjka pozitivne energije in prepričan sem, da vam jo mi vsi skupaj lahko ponudimo – le upajmo si vzeti vse, kar nam življenje ponuja … "

Načrtuj