Skoči na vsebino

Delavnice Rokodelske sekcije Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno

27. jul. 2024 / 10:00
Cerkno - Trg pred cerkvijo sv. Ane
V okviru dogodka LARFA ART, ki bo potekal v soboto, 27. julija v Cerknem bodo potekale različne rokodelske delavnice.

V okviru dogodka LARFA ART, ki bo potekal v soboto, 27. julija v Cerknem bodo potekale rokodelske delavnice. Poleg mednarodne rezbarske delavnice izdelave lesenih pustnih mask bodo program obogatile tudi članice Rokodelske sekcije Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno, nosilke certifikata Idrija izbrano.

Razpisani sta dve rokodelski delavnici:

-          PREDENJE NA VRETENO IN KOLOVRAT

-          TKANJE NA TKALSKI OKVIR

 

Rokodelska delavnica PREDENJA NA VRETENO IN KOLOVRAT

LARFA ART Cerkno 2024 – festival lesa in rokodelstva

Sobota, 27. julij, 10.00 – 13.00

Izdelati si svojo unikatno prejo je prav poseben užitek.  Nekaj večerov je dovolj, da si izdelate prejo za kapo ali rokavice ali kak drug izdelek.

Na delavnici v Cerknem boste spoznali zakonitosti predenja iz različnih prediv ter si s šolskim vretenom spredli ali posukali prejo. Preizkusili se boste lahko tudi v predenju na kolovrat. Na voljo bosta dva. V kolikor imate DELUJOČ kolovrat pa ga na znate uporabljati bo najbolje, če ga prinesete s seboj.

Delavnica predenja je uvod in že povabilo na drugo vseslovensko srečanje predic, ki bo potekalo v soboto, 7. septembra v Cerknem.

Cena: 60,00 EUR/osebo.

Delavnico bo vodila Sonja Mlakar iz Idrije, ki ustvarja izdelke iz volne pod imenom Sonja Mlakar – Yarn QUEENDOM.

Informacije in obvezne predhodne prijave se sprejemajo pri Rokodelski sekciji Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno na e-mail naslov: ali na tel. št.: 070 704 470.

 

 

Rokodelska delavnica TKANJE NA TKALSKI OKVIR v Cerknem

LARFA ART Cerkno 2024 – festival lesa in rokodelstva

Sobota, 27. julij, 10.00 – 12.00

Tkanje je ena izmed najstarejših rokodelskih spretnosti, saj je iz arheoloških najdb znano, da naj bi tkalstvo na področju današnje Evrope pojavilo že v času neolitika. S pojavom industrializacije je ročno tkanje postalo rokodelska spretnost, ki se v današnjem času uporablja predvsem za izdelavo unikatnih rokodelskih izdelkov.

Na delavnici v Cerknem boste spoznali osnovne pojme o ročnem tkanju. Seznanili se boste s tehniko tkanja na leseni tkalski okvir. Iz volne ali bombaža boste v platno vezavi stkali tkanino v velikosti približno 20 x 30 cm iz katere lahko naknadno izdelate denarnico, peresnico, toaletno torbico.

Delavnica je namenjena odraslim oziroma otrokom od 14 let dalje. Vodila jo bo Alenka Rupnik, ki ustvarja tkane izdelke pod imenom Arstat.

Izvedba traja cca. 2 uri oz. do zaključka izdelave izdelka. 

Cena: 40,00 EUR/osebo.

Informacije in obvezne predhodne prijave se sprejemajo pri Rokodelski sekciji Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno na e-mail naslov: ali na tel. št.: 070 704 470.

 

Načrtuj