Dogodki in prireditve

april 2022
05.
april 2022
19:00h
Idrija - Pr` Golitu

LITERARNI VEČER SELME SKENDEROVIĆ

Selma Skenderović je zmagovalka Festivala mlade literature Urška 2020 in zmagovalka na Šinkovčevih dnevih poezije 2020 in 2021.
06.
april 2022
16:00h
Cerkno - Cerkljanski muzej

Velikonočna delavnica za otroke

Cerkljanski muzej vabi otroke na velikonočno ustvarjalno delavnico.
07.
april 2022
19:00h
Idrija - Razstavišče Nikolaja Pirnata na gradu Gewerkenegg

Odprtje razstave Maja Šubic - Skopolamin

Razstavo bo dopolnjevala filatelistična razstava na temo Scopoli – Linne – Darwin. Na pošti 5280 Idrija bo 7. aprila 2022 v uporabi priložnostni žig Skopolamin.
09.
april 2022
18:00h

JADRALNO LETALO VRABEC JE POLETELO V IDRIJI

Mestna knjižnica in čitalnica Idrija, Aeroklub Srebrna krila in Zveza častnikov Idrija-Cerkno vas vabijo na predstavitev Jadralno letalo Vrabec je poletelo v Idriji
10.
april 2022
00:00h
Idrija - Antonijev rov

Rudnik oživi - doživetje za vso družino

Vabljeni na nepozabno podzemno doživetje za vso družino, kjer se boste podali po stopinjah idrijski rudarjev, se preizkusili v različnih rudarskih delih ter se na koncu okrepčali s tradicionalno »knapovsko« malico.
13.
april 2022
19:00h
Idrija - Galerija Magazina na Mestno knjižnico in čitalnico Idrija

100-LETNICA ROJSTVA P. P. PASOLINIJA

100-LETNICA ROJSTVA P. P. PASOLINIJA
14.
april 2022
18:00h
Idrija - Jašek Inzaghi

Idrijski prhavzi / predstavitev kataloga

Vabljeni na predstavitev kataloga, kjer se boste sprehodili skozi zgodovino Brusovša, Prejnute, Cegovnice, Grape, Lenštata in še kakšnega idrijskega becirka, ki ga še danes zaznamujejo svojevrstni delavski bloki – prhavzi.
22.
april 2022
16:00h
Idrija - Center za obiskovalce Geoparka Idrija

Delavnica ob Svetovnem dnevu Zemlje

Vse otroke vabimo na delavnico »Vzemi samo vtis, pusti le odtis"
29.
april 2022
21:00h
Idrija

Spomladanski koncert Primorskega akademskega zbora Vinko Vodopivec

Vljudno vabljeni, na Spomladanski koncert primorskega akademskega zbora Vinko Vodopivec, 29. aprila 2022 ob 21.00 v jedilnici Osnovne šole Idrija.
vojsko-foto samo trebižan arhiv CID (30)

Teden evropskih geoparkov

V pomladnem času Teden evropskih geoparkov po vsej Evropi postreže z bogatim naborom javnih dogodkov in predstavitev, kjer glavno vlogo prevzameta bogastvo in raznolikost naravne in kulturne dediščine. Udeležite se geološke študijske ekskurzije ali medgeneracijskega sprehoda ob Rakah, ob spremstvu zagrizenih zanesenjakov pa odkrijte dediščino prve in druge svetovna vojne v idrijski okolici.

 

rudnik Idrija_Jost_Gantar

Dnevi živega srebra

V času Dni živega srebra se Idrija pokloni spominu na generacije rudarjev, ki so z neutrudnim delom soustvarjali uspešno zgodbo idrijskega rudnika živega srebra. Predavanja, projekcije, eksperimenti, javna vodstva in medgeneracijski pogovori domači in tuji javnosti vsako jesen približajo vznemirljivo zgodbo živega srebra, vpisano na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

 

exp_events_id_id

Praznik idrijskih žlikrofov

20. avgusta v parku Mejca, Idrija!

Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči. Predzadnja avgustovska sobota je vsako leto rezervirana za predstavitev certificiranih izdelovalcev idrijskih žlikrofov, za okušanje inovativnih omak lokalnih kuharskih mojstrov, za tekmovanje lovskih družin v pripravi divjačinske bákalce ter za sproščeno druženje v družbi vrhunskih vinarjev in mikropivovarjev.

Več >>

hg trail

Hg Trail Idrija

Vabljeni na Hg ULTRA TRAIL Idrija, 19. in 20. avgusta 2022!

Ena največjih športnih prireditev v Idriji se letos ponaša s številnimi novostmi. Neokrnjena narava, čudoviti razgledi in pester spremljevalni program vabijo k čim prejšnji prijavi.

Več >>

exp_events_id

Festival idrijske čipke

17. do 19. junij 2022

Festival idrijske čipke s spoštovanjem do bogate tradicije ročno klekljanih čipk ohranja njihovo zgodovinsko izročilo ter hkrati spodbuja inovativnost pri oblikovanju in uporabi klekljanih mojstrovin. Idrija se v času junijskega festivala prelevi v živahno čipkarsko središče, kjer se izmenjujejo znanja o tej prefinjeni spretnosti, prenašajo izkušnje na nove generacije in tkejo močna prijateljstva, ki kakor tisočere nevidne niti povezujejo ljudi širom sveta.

Več >>

Načrtuj