Dogodki in prireditve

oktober 2021
02.
julij 2021
19:00h
Cerkno - Cerkljanski muzej

Andrine pesmi v čipki - odprtje razstave

Vabljeni na odprtje razstave čipk!
02.
julij 2021
19:00h
Cerkno - Cerkljanski muzej

Andrine pesmi v čipki - odprtje razstave

Vabljeni na odprtje razstave čipk!
02.
september 2021
18:00h
Idrija - Filmsko gledališče Idrija

Divja Slovenija - dokumentarec

Pet ekosistemov – alpski svet, kraško podzemlje, Jadransko morje, gozdovi Dinaridov in neskončne panonske ravnice gostijo številne živalske in rastlinske vrste.
03.
september 2021
20:00h
Idrija - Filmsko gledališče Idrija

COVID na podeželju - dokumentarec

Dokumentarni film o covidu na podeželju nas ponese v hribovsko vas na mrzlo stran Primorske. VSTOP PROST!
09.
september 2021
18:00h
Idrija - Grad Gewerkenegg

Odprtje gostujoče razstave Tolminskega muzeja Spominska cerkev Sv. Duha v Javorci - "bazilika miru"

Predstavitev izjemne zgodbe ob stoletnici izgradnje spominske cerkve Sv. Duha.
24.
september 2021
00:00h
Idrija - Jašek Frančiške - Bazoviška ulica 2

BETRIB: Festival industrijske kulture

Od 24. septembra do 3. oktobra bo Idrija v znamenju Betriba – festivala industrijske kulture, ki ga letos premierno organiziramo v okviru Zavoda ID20. Festival prinaša številne zanimive dogodke, ki bodo oživili nekdanjo vstopno točko v idrijsko podzemlje pri jašku Frančiške.
24.
september 2021
00:00h
Idrija - Idrija

Odsevi srebrnega časa

Idrija vsako jesen zaživi v Odsevih srebrnega časa, ki jih organizira Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija.
02.
oktober 2021
08:00h
Idrija - Mestni trg

17. Kmečka tržnica

V soboto, 2. oktobra vas vabimo na 17. Kmečko tržnico na Mestni trg v Idriji. Tržnica bo ponudila lokalne pridelke in izdelke kmetij z idrijskega in cerkljanskega podeželja ter drugih gostujočih ponudnikov.
vojsko-foto samo trebižan arhiv CID (30)

Teden evropskih geoparkov

V pomladnem času Teden evropskih geoparkov po vsej Evropi postreže z bogatim naborom javnih dogodkov in predstavitev, kjer glavno vlogo prevzameta bogastvo in raznolikost naravne in kulturne dediščine. Udeležite se geološke študijske ekskurzije ali medgeneracijskega sprehoda ob Rakah, ob spremstvu zagrizenih zanesenjakov pa odkrijte dediščino prve in druge svetovna vojne v idrijski okolici.

 

hg trail

Hg Trail Idrija

Hg TRAIL Idrija 2020 BO! S strani NIJZ so organizatorji pridobili pozitivno mnenje za izvedbo prireditve. Definitivno bomo morali upoštevati vse usmeritve in priporočila za korektno izvedbo našega dogodka. V prihodnjih dneh bomo postopoma obveščali o vseh ukrepih in omejitvah. Prijave so odprte do petka, 7. 8. 2020. POHITITE in si priskrbite svoje mesto, število prijav je omejeno. SE VIDIMO!

Več >>

exp_events_id

Festival idrijske čipke

Festival idrijske čipke s spoštovanjem do bogate tradicije ročno klekljanih čipk ohranja njihovo zgodovinsko izročilo ter hkrati spodbuja inovativnost pri oblikovanju in uporabi klekljanih mojstrovin. Idrija se v času junijskega festivala prelevi v živahno čipkarsko središče, kjer se izmenjujejo znanja o tej prefinjeni spretnosti, prenašajo izkušnje na nove generacije in tkejo močna prijateljstva, ki kakor tisočere nevidne niti povezujejo ljudi širom sveta.

Več >>

rudnik Idrija_Jost_Gantar

Dnevi živega srebra

V času Dni živega srebra se Idrija pokloni spominu na generacije rudarjev, ki so z neutrudnim delom soustvarjali uspešno zgodbo idrijskega rudnika živega srebra. Predavanja, projekcije, eksperimenti, javna vodstva in medgeneracijski pogovori domači in tuji javnosti vsako jesen približajo vznemirljivo zgodbo živega srebra, vpisano na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

 

exp_events_id_id

Praznik idrijskih žlikrofov

21. avgusta v parku Mejca, Idrija!

Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči. Predzadnja avgustovska sobota je vsako leto rezervirana za predstavitev certificiranih izdelovalcev idrijskih žlikrofov, za okušanje inovativnih omak lokalnih kuharskih mojstrov, za tekmovanje lovskih družin v pripravi divjačinske bákalce ter za sproščeno druženje v družbi vrhunskih vinarjev in mikropivovarjev.

Več >>

Načrtuj