Dogodki in prireditve

december 2020
01.
december 2020
00:00h
Črni Vrh - Virtualni dogodek

1. tekmovanje za NAJBOLJŠEGA SNEŽAKA!

KUD Sloga Črni Vrh v sodelovanju z vašo dobro voljo organizira 1. tekmovanje za NAJBOLJŠEGA SNEŽAKA!
03.
december 2020
00:10h
Mestni muzej Idrija - Virtualni dogodek

Mestni muzej Idrija na Ta veseli dan kulture

Dragi prijatelji muzeja! Pred nami je mesec december, zadnji in praznični mesec v letu. Običajno ga napovemo z dogodki 3. decembra, na TA VESELI DAN KULTURE.
03.
december 2020
10:00h
Mestni muzej Idrija - Virtualni dogodek

Tihotapka Melhiorca, ujeta med platnice slikanice

V teh dneh bo izšla slikanica o tihotapki Melhiorci. Zaplet zgodbe se je zgodil ravno na božični dan pred 300 leti, zato jo knjiga odlično praznično darilo!
04.
december 2020
00:00h
Idrija - Idrija

Prižig lučk

4. decembra goduje sv. Barbara, zavetnica rudarjev. V počastitev tega praznika se v Idriji vsako leto odvijeta dve prireditvi - Barbarin sejem in Prižig lučk. Letos ju, v obliki, kot smo vajeni, ne bo. Bomo pa lučke vseeno prižgali, na trajnosten način.
05.
december 2020
09:00h
Idrija

Spletna bralna uprizoritev žalostne komedije Ta grd in Ta grda

Idrijska gledališka skupina tudi letos, čeprav v zelo oteženih razmerah in s prekinitvami, pripravlja novo uprizoritev z naslovom Ta grd in Ta grda, žalostno komedijo mednarodno priznanega izraelskega avtorja Hanoha Levina, z izvirnim naslovom Jakiš in Pupče, v režiji Ane Kržišnik Blažica.
09.
december 2020
18:00h
Mestni muzej Idrija - Virtualni dogodek

Mestni muzej Idrija in praznična akcija #naprejvpreteklost, #praznicnimuzej

Prihaja praznični čas, ki je zaradi aktualne situacije drugačen in vzdušje ob njem ni takšno kot smo ga vajeni. Vsi pa potrebujemo veselje in radost, zato se je naš muzej tudi tokrat odzval pozivu SMS-ja in se udeležil druge edicije akcije, ki poteka pod ključnikoma – #naprejvpreteklost #praznicnimuzej.
25.
december 2020
19:00h
Mladinski center Idrija - Virtualni dogodek

PRAZNIČNA BANDEMIJA

Vabljeni na Praznično Bandemijo - koncert z dobrodelno noto.
vojsko-foto samo trebižan arhiv CID (30)

Teden evropskih geoparkov

V pomladnem času Teden evropskih geoparkov po vsej Evropi postreže z bogatim naborom javnih dogodkov in predstavitev, kjer glavno vlogo prevzameta bogastvo in raznolikost naravne in kulturne dediščine. Udeležite se geološke študijske ekskurzije ali medgeneracijskega sprehoda ob Rakah, ob spremstvu zagrizenih zanesenjakov pa odkrijte dediščino prve in druge svetovna vojne v idrijski okolici.

 

hg trail

Hg Trail Idrija

Hg TRAIL Idrija 2020 BO! S strani NIJZ so organizatorji pridobili pozitivno mnenje za izvedbo prireditve. Definitivno bomo morali upoštevati vse usmeritve in priporočila za korektno izvedbo našega dogodka. V prihodnjih dneh bomo postopoma obveščali o vseh ukrepih in omejitvah. Prijave so odprte do petka, 7. 8. 2020. POHITITE in si priskrbite svoje mesto, število prijav je omejeno. SE VIDIMO!

Več >>

exp_events_id

Festival idrijske čipke

Festival idrijske čipke s spoštovanjem do bogate tradicije ročno klekljanih čipk ohranja njihovo zgodovinsko izročilo ter hkrati spodbuja inovativnost pri oblikovanju in uporabi klekljanih mojstrovin. Idrija se v času junijskega festivala prelevi v živahno čipkarsko središče, kjer se izmenjujejo znanja o tej prefinjeni spretnosti, prenašajo izkušnje na nove generacije in tkejo močna prijateljstva, ki kakor tisočere nevidne niti povezujejo ljudi širom sveta.

Več >>

rudnik Idrija_Jost_Gantar

Dnevi živega srebra

V času Dni živega srebra se Idrija pokloni spominu na generacije rudarjev, ki so z neutrudnim delom soustvarjali uspešno zgodbo idrijskega rudnika živega srebra. Predavanja, projekcije, eksperimenti, javna vodstva in medgeneracijski pogovori domači in tuji javnosti vsako jesen približajo vznemirljivo zgodbo živega srebra, vpisano na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

 

exp_events_id_id

Praznik idrijskih žlikrofov

21. avgusta v parku Mejca, Idrija!

Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči. Predzadnja avgustovska sobota je vsako leto rezervirana za predstavitev certificiranih izdelovalcev idrijskih žlikrofov, za okušanje inovativnih omak lokalnih kuharskih mojstrov, za tekmovanje lovskih družin v pripravi divjačinske bákalce ter za sproščeno druženje v družbi vrhunskih vinarjev in mikropivovarjev.

Več >>

Načrtuj