PREDSTAVLJAMO GOSTILNO BELI KAMEN

29. apr. 2020 / 12:22
Gostilna Beli kamen stoji ob belem kamnu, na začetku vojskarske planote s čudovitim razgledom na Triglav ter vam ponuja neskončne možnosti - od čisto navadnega družinskega kosila, do poroke, koncerta, privatne zabave za rojstni dan pa vse do nogometnega turnirja ali pa popolnega mira. Tako zanimiv, da je pred leti tam izvedel svoj koncert tudi Iztok Mlakar.

Na pol poti med Idrijo in Vojskim, najvišje ležečo primorsko vasjo, natančneje na začetku vojskarske planote ter na robu trnovskega gozda, najdete gostilno Beli kamen, kjer kuhalnico vsak dan, razen ob ponedeljkih, spretno vrti Anton Bežek oziroma Tonček, pomaga pa mu vedno nasmejana Katjuša.

Iz kuhinje vedno diši po tradicionalnih dobrotah kot so žlikrofi z golažem, žlikrofi s pečenko, tenstan krompir, smukavc, ocivrkovca, domač kruh, pohan piščanec, gobova in goveja juha, pohvalijo se lahko tudi z izjemnimi suho mesnatimi izdelki, ki vam jih kot narezek ponudijo z izvrstnimi lokalnimi siri, spečejo pa tudi odlične pizze.

Beli kamen je idealna končna ali pa začetna postojanka za pohodnike in kolesarje, ki lahko pridejo iz smeri Hleviš ali pa Kanomeljskega Razpotja ter nadaljujejo svojo pot proti Vojskemu ali čez trnovski gozd proti Lokvam, lahko dostopen pa je tudi za motoriste, kot tudi tiste, ki se raje pripeljejo z avtomobilom ali pa kar z avtobusom.

Poleg dve domačnih jedilnic in velike terase lahko pri Belem kamnu najamete večnamensko dvorano ali pa organizirate piknik, za kar imajo posebej urejen prostor z žarom in drugo potrebno infrastrukturo. Pri njih lahko tudi prenočite v posameznih sobah ali pa v lično urejenih skupnih ležiščih.

beli_kamen1

S čisto pravim nogometnim igriščem so poleti gostitelji številnih ekip, ki organizirajo pri njih priprave za športnike.

Tone in Katjuša imata celoten kompleks v najemu že od leta 2011, razmišljata pa tudi o ureditvi prostora za kampiranje ter postajališča za avtodome.

V neokrnjeni naravi vojskarske planote, s čudovitim pogledom na Triglav si tako pri Belem kamnu odpočijete telo in duha, družbo pa vam bo delala tudi simpatična oslovska družina – osel Johny, oslica Gina in njun mladiček Miško, ki ju skrbno čuva psička Bela.