SODELUJTE PRI OBLIKOVANJU \'\'IDRIJSKEGA KOSILA\'\'

16. jul. 2020 / 14:06
Zavod za turizem Idrija skupaj s partnerji izvaja projekt Krovna destinacijska znamka Idrija. V okviru projekta se oblikuje celostna grafična podoba naše destinacije, novi turistični programi in spominki.
Kot del projekta smo pripravili tudi natečaj za oblikovanje ''idrijskega kosila''. Lepo vas vabimo k sodelovanju z vašimi idejami in predlogi.

Povabilo je namenjeno posameznikom, mladim od 18-35 leta in starejšim od 55 let.

Iščemo torej predloge za ''idrijsko kosilo'' – kulinarični produkt, ki bo izhajal iz lokalne kulinarike in z okusi predstavljal Idrijsko. Predlagajte svoj menu kosila, za katerega menite, da bi moral biti v stalni ponudbi za obiskovalce. Tradicionalnim jedem lahko dodate svoje, sodobne kuharske izboljšave ali predlagate nove jedi, kjer se uporabljajo lokalne sestavine.

Natečaj je namenjen posameznikom, starejšim od 55 let in posameznikom od 18-35 leta.

KAKO SODELUJETE:

1.)    Predstavite svojo idejo za ''idrijsko kosilo'', ki mora biti sestavljeno iz 3 delov (predjed, glavna jed in sladica). Kosilo na kratko opišite. Iz opisa naj bodo razvidni posamezni hodi/jedi in sestavine. Pustite domišljiji in okusom prosto pot!

2.)    Ob poslanem predlogu posredujete svoje kontaktne podatke in zabeležite starostno kategorijo, v kateri sodelujete.

3.)    Predloge pošljite po e-pošti na ali po navadni pošti na Zavod za turizem Idrija, Mestni trg 2, 5280 Idrija z zadevo/pripisom ''idrijsko kosilo''.

Natečaj je odprt do 16.08.2020.

NAGRADE:

Izmed prejetih predlogov bomo izbrali tri najboljše v vsaki starostni kategoriji in avtorje povabili na skupinski ogled idrijskih znamenitosti s kosilom.

 

Za vsebino odgovarja Zavod za turizem Idrija. Operacija Krovna destinacijska znamka Idrija se financira iz Programa Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Organ upravljanja pristojen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

las s ciljem