Postani turistični vodnik

03. okt. 2022 / 09:17
Vabljeni k izobraževanju za lokalne turistične vodnike.

Zavod za turizem Idrija vabi k prijavi na izobraževanje za lokalne turistične vodnike na območju destinacije Idrija. Izobraževanje je pogoj za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika, ki jo podeljuje občina Idrija. 

Izobraževanje bo potekalo v treh zaporednih vikendih s pričetkom v petek 13. oktobra pod vodstvom Iztoka Bončine. Iztok Bončina je dolgoletni turistični vodnik, svobodni fotograf in fotoreporter, profesor umetnostne zgodovine, potapljač, astronom in popotnik. Kot svobodni vodnik že od leta 1985 potuje in za številne domače in nekatere tuje turistične agencije vodi slovenske in angleško govoreče turistične skupine po Sloveniji, Evropi in ostalih kontinentih. V zadnjih petindvajsetih letih je organiziral, vodil in izvajal več kot sto izobraževanj za turistične vodnike in vodnike po regiji po vsej Sloveniji. 


Prijavie sprejemamo do 5. oktobra oziroma do zapolnitve mest na:

  • E: ali
  • T: 05 37 43 915

     

Na podlagi prejete prijavnice vam bomo izstavili račun za plačilo izobraževanja, ki znaša 50,00 EUR z DDV. Za potrditev prijave šteje plačana kotizacija. Pretežni del stroškov izobraževanja krije Zavod za turizem Idrija iz sredstev za izvedbo letnega programa dela.  

PREDMETNIK IZOBRAŽEVANJA:

  1. Vrste, načini in tehnike vodenja.
  2. Psihologija za turistične vodnike, turistična zakonodaja, osnove poslovanja v turizmu, bonton in kodeks vodnikov.
  3. Nastopanje v javnosti in vaje iz nastopanja v javnosti.
  4. Orientacijsko spoznavanje destinacije in njena zgodovina.
  5. Umetnostna zgodovina.
  6. Geografija.
  7. Etnologija.
  8. Interpretacija kulturne in naravne dediščine.
  9. Praktična simulacija vodenja na terenu.
  10. Izpit.

Pogoj za pristop k praktičnemu delu izpita je 80 % prisotnost na predavanjih. Izpit za vodnike je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela.

Tečaj se bo izvedel, če bo prijavljenih najmanj 10 kandidatov, v nasprotnem primeru si pridržujemo pravico do spremembe termina oziroma do odpovedi tečaja.

Program_oktober 2023.pdf

PRIJAVNICA >>