Aktivnosti zavoda za turizem v februarju 2021

15. mar. 2021 / 09:50
Še vedno ostajamo optimistični ter se skupaj s ponudniki turistični produktov in storitev pripravljamo na novo turistično sezono.

Resnično lahko rečemo, da nas čaka v letošnjem letu popolnoma nova turistična sezona in kljub negotovim razmeram, zaradi katerih je načrtovanje aktivnosti za letošnjo turistično sezono zelo težko, zremo vanjo optimistično. Osredotočili se bomo na kulinariko, e-kolesarjenje, pohodništvo in vse skupaj povezali z UNESCO dediščino, na katero smo tako zelo ponosni. 

  • Zavod za turizem je letos prevzel promocijo Praznika idrijskih žlikrofov ter v sodelovanju z občino Idrija ter Boštjanom Novakom izbral promotorja ter ambasadorje idrijskih žlikrofov. Gre za posameznike, ki so v slovenski kulinariki prepoznani zaradi svojih kulinaričnih dosežkov ter pri tem dajejo poudarek lokalnim surovinam in tradicionalni slovenski kulinariki. Njihova glavna vloga bo promocija in sodelovanje na Prazniku idrijskih žlikrofov. Promotor (Miha Robnik - Dans Fotr Kuha) in prva ambasadorka (Nina Plestenjak - Beetbox) sta bila javnosti že predstavljena, do konca maja pa bomo predstavili še preostale tri.
  • Premierno smo predstavili prvi video, v katerem na zabaven in hudomušen način skupaj z Mihom Robnikom - Dans Fotr Kuha, izpostavljamo razlike med idrijskimi žlikrofi in savinjskimi žlinkrofi.
  • Kolektivna blagovna znamka Idrija izbrano je v okviru promocije kolektivnih blagovnih znamk predstavljena na spletnih portalih - Naša super hrana, Okusi Slovenijo ter Slovenia Info. S tem se odpirajo ponudnikom, prejemnikom certifikata Idrija izbrano, nove prodajne poti, hkrati pa je za njih to velika promocija izven njihovega lokalnega okolja.
  • V sodelovanju z občino Idrija, Mladinskim centrom Idrija ter Zavodom ID20 smo februarja v Idriji gostili predstavnike organizatorja Maratona Franja. Skupaj z vodnikoma Urbanom Šlabnikom in Drejcem Kokošarjem (Zavod ID20) ter spremljevalcem Tilnom Božičem (Mladinski center Idrija) smo jih popeljali na dve vodeni turi z e-kolesi in sicer po krajinskem parku Zgornja Idrijca ter po čarobnih Idrijskih Krnicah, kjer so se ustavili tudi Pr Krnčanu ter se okrepčali z njihovimi domačimi izdelki. 
  • Skupaj z županom Tomažem Vencljem smo se sestali z vodstvom Kolektorja, kjer smo se pogovorili o njihovih načrtih glede Hotela Jožef, ki bo letos ponovno odprl svoja vrata. 
  • Dokončali so novo spletno stran Geoparka Idrija ter Festivala idrijske čipke. Prva je že aktivna, čeprav jo čaka še kar nekaj popravkov ter prevod v angleščino, druga pa bo premierno predstavljena konec marca.
  • Sestali smo se z direktorjema LTO Laufar Cerkno Gregorjem Novakovičem ter Razvojne agencije Sora Gašperjem Klečem ter začrtali izhodišča za sodelovanje vodilnih destinacij z namenom skupne promocije turizma v občinah Škofja Loka, Cerkno in Idrija.
  • Skupaj s ponudniki nastanitev smo postavili izhodišča za postavitev skupnega rezervacijskega sistema.
  • Na 2. redni seji se je sestal svet zavoda Zavoda za turizem Idrija na katerem so člani potrdili poslovno poročilo zavoda za leto 2020 ter program dela zavoda za leto 2021. 

V mesecu marcu napovedujemo:

  • izvedbo dveh delavnic za turistične ponudnike;
  • novo spletno stran Festivala idrijske čipke;
  • novo promocijsko kampanjo na področju e-kolesarjenja v Idriji;
  • najavo okvirnega programa prireditve Teden Geoparkov;