Vikend brez avtomobila v krajinskem parku

20. jun. 2021 / 18:24
3. in 4. julija bo v krajinskem parku Zgornja Idrijca popolna zapora ceste za vsa dvosledna motorna vozila!

3 in 4. julija vas vabimo, da ugasnete in parkirate avtomobile na enem od brezplačnih parkirišč v Idriji ter se podate v krajinski park Zgornja Idrijca peš, s kolesom ali  brezplačnim avtobusom.

Zaradi slabe vremenske napovedi je nedeljsko dogajanje odpovedano.

Promet v krajinskem parku Zgornja Idrijca je ena od glavnih problematik s katero se soočamo, hkrati pa glavni vir onesnaževanja zraka, prekomernega hrupa, pa tudi telesnih poškodb. Sprememba navad, povezanih z vstopom v krajinski park Zgornja Idrijca je tako naša prioriteta. Mi vsi spreminjamo te navade, zato vas pozivamo, da se nam priključite v prvi mobilni akciji.

Brezplačen avtobus bo od 3. julija pa vse do konca avgusta vozil na relaciji Idrija - Idrijska Bela - Idrija z vmesnimi postanki na vseh postajališčih po naslednjem voznem redu >>

POZOR!!! Zaradi dopoldanske prireditve bo v soboto 3. julija avtobus izjemoma vozil od 11:00 do 19:00 ure.

Del aktivnosti poteka v okviru projekta LAS s ciljem Centri interpretacije zavarovanih območij.


ZAPORA CEST:

  • Podroteja - Idrijska Bela

  • Krog - Idrijska Bela

3. julija od 08:30 do 10:30 POPOLNA ZAPORA CESTE in od 10:30 do 19:00 zapora za dvosledna vozila, razen za brezplačni avtobus, prebivalce krajinskega parka, lastnike vikendov ali zemljišč ter organizatorje. 
4. julija od 10:00 do 19:00 zapora za dvosledna vozila, razen za brezplačni avtobus, prebivalce krajinskega parka, lastnike vikendov ali zemljišč ter organizatorje.