Avtobus pripeljal 209 obiskovalcev

05. jul. 2021 / 10:08
Obiskovalci bili enotni: "Vsak vikend naj bo brez avtomobila!"

Minuli vikend je Zavod za turizem Idrija skupaj z Občino Idrija ter soorganizatorji organiziral v krajinskem parku Zgornja Idrijca Vikend brez avtomobila, katerega glavni namen je bil spodbuditi obiskovalce, da se odpravijo v krajinski park s kolesom, peš ali z brezplačnim avtobusom. Kljub temu, da nam je nedeljsko slabo vreme onemogočilo izvedbo vseh aktivnosti, pa je bila sobota na Lajštu drugačna kot ponavadi. 

Obiskovalci, kot tudi prebivalci krajinskega parka, so bili nad spremenjenim prometnim režimom navdušeni, prav tako pa nad dogajanjem na Lajštu, za katerega so poskrbeli Društvo ZAKONcTEDNA, Zavod za turizem Idrija, Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija in Pivovarna Crazy Duck. Ob dobri jedači in pijači so se lahko preizkusili v supanju, teku na rolkah, se vozili s kajaki, iskali skriti zaklad z mobilno aplikacijo TeachOUT, se seznanili z aktivnostmi Gorsko reševalne službe in še marsikaj drugega. Najmlajši obiskovalci so bili najbolj navdušeni nad tattooji z motivi idrijske čipke.

In kakšni so načrti za prihajajoče vroče dni? 
V začetku naslednjega tedna bo znano, kdo bo nov gostinski najemnik, uvedel se bo nov režim parkiranja na Lajštu, vsako soboto pa bo organiziran tudi voden pohod po Feldbanu. 

Obiskovalci so si  po večini enotni, da bi si želeli podobnega režima, kot je veljal minuli vikend, tudi v prihodnje.