O, sonce moje

25. jun. 2024 / 13:49
Gastronomsko-gledališko doživetje
Sobota, 29. junija, ob 14.00 in ob 18.00
Nedelja, 30. junija, ob 18.00
Petek, 5. julija, ob 19.00
Nedelja, 7. julija, ob 18.00

Gastronomsko-gledališki dogodek O, sonce moje nas bo odpeljal v Idrijo leta 1922, štiri leta po koncu velike vojne, v hišo Giser, eno redkih še stoječih veličastnih rudarskih hiš, ki bo odprla svoja vrata in razkrila zgodbo, ki bi jo lahko pripovedovala marsikatera idrijska družina. Črvovim, rudarskemu nadzorniku Petru, njegovi ženi Marjanci in njuni uporniški ter samosvoji hčeri Klari, se bomo pridružili na praznovanju srebrne poroke, ki pa se ne izteče tako, kot sta jo slavljenca načrtovala.


Več informacij >>


MENI po receptih iz Marjančine kuharice:

Dobrodošlica
Nekaj domačega.

Narezek
Domače mesnine Petrove žlahte s Cerkljanskega, sir s Tolminskega, pašteta iz postrvi, z zelišči z vrta ter maslom, vložena zelenjava in domač kruh.

Juha
Za bolj drzne je Marjanca pripravila vinsko juho po receptu, ki ga prvič preizkuša.
Če vam ta juha ne bi bila všeč, je pripravila še prežganko.

Žlikrofi z …
V Marjančini kuharici je več vrst žlikrofov. Za to priložnost je izbrala žlikrofe, polnjene s suhim sadjem, divjačinski golaž, krompirjevo polento s staranim sirom in gobovo polivko.

Sladko
Češki tolki, najljubša Marjančina sladica. Pripravila jo je v posebni ponvi, ki so jo njeni starši prinesli s seboj s Češke. Tolke je še posladkala z domačo slivovo marmelado, ki jo poleti kuha iz zrelega sadja.

Kava
Tržaška, samo za posebne priložnosti. Po želji sladkana.

Fernet
Italijanska grenčica.