Z vlakom po kulturo

01. jul. 2024 / 11:41
Kampanja Z vlakom po kulturo! vas vabi, da lepoto zgodovinskih mest, njihov utrip in kulturne znamenitosti doživite na bolj ekološki način, brez gneče na cestah in skrbi.

Kampanja Združenja zgodovinskih mest, Slovenskih železnic in Skupnosti muzejev Slovenije Z vlakom po kulturo! v zgodovinska mesta Slovenije se nadaljuje tudi v letu 2024.

Kampanji se kot eno izmed zgodovinskih mest Slovenije pridružuje tudi Idrija. Kljub temu, da do nas vlak ne pripelje, vas želimo s kampanjo spodbuditi k čim večji uporabi javnih prevoznih sredstev in da z javnim prevozom obiščete tudi nas.

Kampanja Z vlakom po kulturo! vas vabi, da lepoto zgodovinskih mest, njihov utrip in kulturne znamenitosti doživite na bolj ekološki način, brez gneče na cestah in skrbi. Potovanje z vlakom ali avtobusom je prijetno, udobno, romantično, z javnim prevozom obiščete kotičke, ki jih običajne poti zaobidejo.

Člani Skupnosti muzejev Slovenije v zgodovinskih mestih in pridružene institucije iz drugih mest – skupno približno 80 izjemnih lokacij dediščine – bodo obiskovalcem priznali 20-odstotni popust na redne cene vstopnic v kulturne ustanove, in sicer ob predložitvi vozovnice Slovenskih železnic, veljavne na dan obiska, ali ob predložitvi potrdila, izdanega na podlagi predložene IJPP kartice, po 1. juniju pa tudi nove enotne vozovnice »Slovenija«. 

Kampanja traja od 21.6. do 31.8.2024.