Trajnostno v krajinski park

02. jul. 2024 / 12:21
Uporabite brezplačen avtobus

V poletnih mesecih juliju in avgustu je priporočljivo, da v Krajinski park Zgornja Idrijca ne vstopate z motornimi vozili. Za vstop v krajinski park lahko med vikendi koristite brezplačni avtobus, ki v osrčje parka na Lajšt vozi iz Idrije in iz Črnega Vrha nad Idrijo, ali uporabite druge trajnostne oblike prevoza (kolo, peš ipd.). Tiste, ki boste v park vseeno vstopali z motornim vozilom, pa pozivamo, da vaša motorna vozila v času vožnje ostanejo na cesti. Vožnja z motornimi vozili v naravnem okolju v Sloveniji je z zakonom prepovedana.

Parkirajte le na za to namenjenih mestih in javnih parkiriščih. Parkiranje vozil na cestah v Krajinskem parku Zgornja Idrijca ni dovoljeno.

Možnosti parkiranja motornih vozil:

  • na brezplačnih parkiriščih v Idriji ali Črnem Vrhu nad Idrijo, od koder se v park odpravite z avtobusom, v soteski Strug je do 31. 8. 2024 v skladu z ODLOČBO o spremembi prometnega režima Občine Idrija parkiranje dovoljeno le na označenih mestih (z znakom P in režimom bočnega parkiranja), na območju Parkirišča Lajšt so obiskovalcem na voljo 3 manjša parkirišča. V mesecu juliju in avgustu med vikendi in prazniki, ki so dela prosti, med 00:00–24:00, je PARKIRANJE PLAČLJIVO, in sicer 3 EUR/uro za vsako začeto uro parkiranja. Parkiranje na parkiriščih je plačljivo za vsa eno- in dvosledna motorna vozila. Med tednom je parkiranje brezplačno.

Pešci in kolesarji, upoštevajte, da je ozka cesta v soteski Strug namenjena tudi motornim vozilom, zato se držite desne in se premikajte v »gosjem redu«.

VOZNI RED AVTOBUSA >>

Več o obisku Krajinskega parka Zgornja Idrijca >>