Skoči na vsebino

Festival Betrib - Sobotni koncert

30. sep. 2023 / 20:00
Idrija
Sobotni večer Festivala industrijske kulture Betrib bosta s spajanjem klasičnih in elektronskih inštrumentov otvorila Rok Zalokar in Rouge-Ah, večer pa bodo pozno v noč potegnili jezdeci elektronskih valov Otis & Paul Lution, Nitz in Eliaz.

V soboto, 30. septembra 2023 vas ob 20:00 vabimo na koncert Roka Zalokarja in Rouge-Ah, ob 23:00 pa bomo glasbeni večer nadaljevali z elektronsko glasbo, z nami bodo Otis & Paul Lution, Nitz in Eliaz.

Glasbeni večer bo v Topilnici Hg v Idriji.

20:00 Rok Zalokar in Rouge-Ah

Rok Zalokar je pianist, skladatelj in producent iz Ljubljane. Po letih študija in življenja v Rotterdamu in Kobenhavnu, je zdaj pomemben akter domače (ob)jazzovske scene. Vodi kolektiv Zhlehtet, svoj klavirski trio, hkrati pa razvija samosvoj izraz kot solo izvajalec na klavirju in orglah. V svojem ustvarjanju združuje različne elemente, kot so plasti minimalističnih vzorcev, jazzovska harmonija, impresionistični motivi, hiphop estetika, predvsem pa s svojo glasbeno pripovedjo stremi k osvoboditvi od dualnosti preteklost/prihodnost.

Urška Preis deluje pod psevdonimom Rouge-Ah je eksperimentalna harfistka, vizualna umetnica in glasbenica. Ima magisterij iz Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, študirala pa je na akademijah v Reykjaviku in Leipzigu ter zaključila pripravništvo na Aitor Throup studio v Londonu in Atelier Hotel Pro Forma v Kopenhagnu.

23:00 Otis & Paul Lution, Nitz in Eliaz

Otis in Paul Lution se srečujeta v kletnih studiih med Berlinom in Torinom. Elektrošok nesreča ju je spremenila v genetsko nadgrajena znanstvenika: “Pinky and the Brain”. Njuna naloga je s pomočjo inovativnih sintetiziranih eksperimentov in elektrificirajočih ritmov sprožiti najgloblje emocije pri svojih poslušalcih. Moč dua izvira iz popolnega združevanja tehnične ekspertize in glasbenega znanja. S pomočjo dodatnih elementov, kot je Fender bas kitara in petje skozi vokoder, dosežeta novo interaktivno raven.

Tine Vrabič, znan kot Nitz, dviga slovensko elektronsko glasbo z oblikovanjem ambientalnega dub techno z umetno ustvarjenimi zvoki in terenskimi posnetki. Njegovo zvočno potovanje se razvija skozi micro house, elektro in IDM, prepletajoč napetost, melanholijo ter igrive elemente. Kot član kolektiva Synaptic že desetletje kurira globoko doživetja, kot je AmbientSoup, ki odražajo njegovo strast do ambientalne glasbe. Kot rezident DJ Kluba K4 od leta 2009 in vodja programa od leta 2015 premostuje žanre ter neguje vzhajajoče talente in obogatuje živahno glasbeno sceno Slovenije.

Idrijski rojak Eliaz je vzklil iz bobnarja v punk bendih v zaslužnega lika slovenske podzemne glasbene scene. Leta 2012 se je preusmeril v elektronsko glasbeno produkcijo in svoje znanje pilil z računalnikom in MIDI klaviaturo – pri tem pa še vedno poudarjal produkcijo, medtem ko je raziskoval tudi DJ-anje. Leta 2019 je pričel z mednarodnimi nastopi in izdal vinil ploščo pri založbi Cartulis Music. Energične produkcije Eliaza združujejo techno, house, breakbeat in electro elemente, ki se dotaknejo poslušalcev ter razkrivajo njegovo dinamično glasbeno osebnost.

 

Načrtuj