Skoči na vsebino

Odsevi srebrnega časa - Oda Idriji

20. sep. 2023 / 18:00
Idrija
V okviru Odsevov srebrnega časa vas vabimo na razstavo fotografij Tihomirja Pinterja, 20. septembra 2023 ob 18.00 v Galeriji Magazin nad Mestno knjižnico in čitalnico Idrija.

Odsevi srebrnega časa
Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija v septembru in oktobru že sedmo leto vabi k predstavitvi rudarske dediščine. Skupaj z drugimi ustanovami so pripravili pester program dogodkov, posvečenih dediščini živega srebra. Letošnji dogodki so še posebej povezani s praznovanjem 20-letnice UNESCO Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine. 

Program>>

Oda Idriji - razstava fotografij Tihomirja Pinterja
Tihomir Pinter, po izobrazbi doktor kemije, je mojster umetniške fotografije. Za svoje ustvarjalno delo na področju fotografije je prejel številne nagrade in priznanja, med drugim leta 2006 nagrado Janeza Puharja za življenjsko delo. Že iz srednje šole goji navdušenje nad tehnično, kulturno in naravno dediščino Idrije. Fotografije, ki jih je posnel Tihomir Pinter v Idriji in njeni okolici, poleg dokumentarnosti ter likovne in umetniške vrednosti, zrcalijo njegovo povezanost s prostorom ter spoštljiv in oseben odnos do motivov.

Organizator: Mestna knjižnica in čitalnica Idrija, CUDHg Idrija

Načrtuj