TEČAJ ZA LOKALNE TURISTIČNE VODNIKE OBČINE IDRIJA

05. mar. 2020 / 13:13
Zavod za turizem Idrija vabi k prijavi na tečaj za lokalne turistične vodnike na območju destinacije Idrija.
Tečaj je pogoj za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika, ki jo podeljuje občina Idrija. Pričel se bo 20. marca 2020 in zaključil 19. aprila 2020 z izpitno turo. Pohitite s prijavo, število mest je omejeno.

Kako se prijaviti?

Izpolnjeno prijavnico pošljite najkasneje do 18.3.2020 na:

e-mail: mirka.rupnik@visit-idrija.si ali
po pošti na TIC Idrija, Prelovčeva 5, Idrija


Na podlagi prejete prijavnice vam bomo izstavili račun za plačilo kotizacije, ki znaša 50,00 EUR z DDV. Za potrditev prijave šteje plačana kotizacija. Pretežni del stroškov izobraževanja krije Zavod za turizem Idrija iz sredstev za izvedbo letnega programa dela.


Kotizacija vključuje:

  • izobraževanje po programu v obsegu 32 ur teoretičnega dela (turistična zakonodaja, psihologija in delo turističnih vodnikov, etični kodeks, predavanja na temo geografije, zgodovine, Geoparka Idrija, ipd.),
  • 8 ur praktičnega dela na terenu (vodena ekskurzija - praktične vaje vodenja),
  • izpit za lokalne turistične vodnike (teoretični in praktični del izpita),
  • gradivo predavanj.

Predavanja bodo v Centru za idrijsko čipko, Prelovčeva 2, Idrija.


Izpit za vodnike je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela:
• Pisni izpit 18.4. 2020
• Praktični izpit 19.4.2020


Vsak udeleženec bo odvodil odsek poti na terenu. Vrstni red udeležencev bo določen z žrebom, komisija bo razpored predstavila na terenu. Ocenjevali bomo podano vsebino, nastop in ravnanje v morebitnih problematičnih situacijah.


Pogoj za pristop k praktičnemu delu izpita je 80 % prisotnost na predavanjih.


Komisija bo ocenjevala udeležence na teoretičnem in praktičnem delu izpita. Po uspešno opravljenem izpitu bodo udeleženci prejeli potrdilo o opravljenem izpitu, vodniško izkaznico in vpis v register lokalnih turističnih vodnikov.


Prijave sprejemamo do 18.3.2020 oz. do zapolnitve prostih mest (20). Za dodatne informacije pošljite mail na mirka.rupnik@visit-idrija.si ali pokličite na 05 37 43 915.