23. ALTerArT & 7. GaraGeRocKnRoLL

15. nov. 2019 / 22:00
Koncert in promocija nove plošče glasbenika in avtorja RudolfGas z bandom.
15. 11. 2019 ob 22h , PrZoboTu-MoToKLuB, Idrija

Kot po lanskem ter zelo odmevnem nastopu avtorja Jere Lesarja in Zorana Čalića (bivšega kitarista odlične hrvaške rock skupine Majke in sedanji kitarist Big Foot Mame) ter Martina Janežiča-Buco na tolkalih v klubu #PrZobotu, sta tudi letos AlterArt (nr. 23) in Garage Rock'n'roll (nr.7) združila moči.

Tokrat v okviru promocijske turneje ob skorajšnjem izidu novega albuma "Svet Planet" prihaja vsestranski glasbenik Rudolf Gas. Najbolj ga poznamo kot dušo skupine k.u.t. GAS, sodeloval pa je z množico uveljavljenih glasbenikov (Josipa Lisac, Nuška Drašček, Jani Hace, Ditka Haberl, Vlatko Stefanovski,...)


Uradna promocija novega albuma bo 20.11.2019 v Orto Baru v Ljubljani- v Idriji že 5 dni prej!

Vabljeni torej na predpremiero na običajno lokacijo Pr Zobotu!!!

 

exp_events_id_id

Praznik idrijskih žlikrofov

Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči. Predzadnja avgustovska sobota je vsako leto rezervirana za predstavitev certificiranih izdelovalcev idrijskih žlikrofov, za okušanje inovativnih omak lokalnih kuharskih mojstrov, za tekmovanje lovskih družin v pripravi divjačinske bákalce ter za sproščeno druženje v družbi vrhunskih vinarjev in mikropivovarjev.

Za več informacij: https://www.idrijski-zlikrofi.si/ 

rudnik Idrija_Jost_Gantar

Dnevi živega srebra

V času Dni živega srebra se Idrija pokloni spominu na generacije rudarjev, ki so z neutrudnim delom soustvarjali uspešno zgodbo idrijskega rudnika živega srebra. Predavanja, projekcije, eksperimenti, javna vodstva in medgeneracijski pogovori domači in tuji javnosti vsako jesen približajo vznemirljivo zgodbo živega srebra, vpisano na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

 

vojsko-foto samo trebižan arhiv CID (30)

Teden evropskih geopakov

V pomladnem času Teden evropskih geoparkov po vsej Evropi postreže z bogatim naborom javnih dogodkov in predstavitev, kjer glavno vlogo prevzameta bogastvo in raznolikost naravne in kulturne dediščine. Udeležite se geološke študijske ekskurzije ali medgeneracijskega sprehoda ob Rakah, ob spremstvu zagrizenih zanesenjakov pa odkrijte dediščino prve in druge svetovna vojne v idrijski okolici.

 

exp_events_id

Festival idrijske čipke

Festival idrijske čipke s spoštovanjem do bogate tradicije ročno klekljanih čipk ohranja njihovo zgodovinsko izročilo ter hkrati spodbuja inovativnost pri oblikovanju in uporabi klekljanih mojstrovin. Idrija se v času junijskega festivala prelevi v živahno čipkarsko središče, kjer se izmenjujejo znanja o tej prefinjeni spretnosti, prenašajo izkušnje na nove generacije in tkejo močna prijateljstva, ki kakor tisočere nevidne niti povezujejo ljudi širom sveta.

Več: http://festivalidrijskecipke.si/si/

Načrtuj