December v Idriji: Dan odprtih vrat Čipkarske šole Idrija in predstavitev čipke kot okrasnega elementa v prazničnem času

30. nov. 2019 / 09:00
Čipkarska šola Idrija vas v soboto, 30. novembra 2019, vabi na Dan odprtih vrat Čipkarske šole Idrija, v Čipkarsko šolo Idrija, Prelovčeva ulica 2 v Idriji.

Program dogodka: 

Jutranja kavica malo pred 9.00.

* Od 9.00 do 9.45 bo sledila predstavitev novega priročnika za klekljanje Idrijska čipka – Polpremet v idrijskem risu.

Priročnik obravnava izdelavo polpremeta in primere v kombinaciji s klekljanjem idrijskega risa.  Priročnik vsebuje vajenice ,vzorce za utrjevanje znanja ter preko 20 variacij in izpeljank iz vzorcev, skupaj preko 40 vseh vzorcev, ki vam nudijo možnost ustvarjanja in sestavljanja najrazličnejših kompozicij in uporabe izdelanih čipk, saj so vzorci izrisani kot vstavki in so izdelane čipke primerne za apliciranje (všivanje) v tkanino. 

Ne zamudite enkratne priložnosti: Samo na ta dan bo možno priročnik kupiti po promocijski ceni!  

• Med 10.00 in 12.00 bo na ogled prikaz klekljanja učenk in učencev čipkarske šole ter prost vstop na razstavo njihovih izdelkov.

• Med 10.00 in 14.00 uro si boste lahko ogledali  tudi nastajanje praznične klekljane dekoracije v novoletni delavnici klekljanja za odrasle.

• Samo na ta dan, med 8.00 in 14.00 uro, bodo čipke in izdelki s čipkami v šolski trgovini Čipkarnici na voljo z 20% popustom.   

 

Vabljeni!  

 

DECEMBER V IDRIJI:

Gre za niz dogodkov v sklopu Decembra v Idriji, kjer so se združili številni organizatorji in pripravili zanimive dogodke za popestritev prazničnega vzdušja v mestu.
Vabljeni, da se nam pridružite in se poveselite z nami vse do skoka v novo leto! 

Oglejte si tudi ostale prireditve, ki jih lahko obiščete v sklopu prazničnega Decembra v Idriji -
PLAKAT DECEMBER V IDRIJI.

Načrtuj