Skoči na vsebino

REPETITOR + Jejčk

24. nov. 2023 / 20:00
Idrija - Swenak
Beograjski garažni rock / post-punk trio REPETITOR v novembru prihaja v Idrijo!


V petek, 24. novembra 2023 ob 20.00 vabljeni v klub Swenak na koncert beograjske glasbene skupine REPETITOR. Kot predskupina bo nastopila lokalna zasedba Jejčk.

Beograjski garažni rock / post-punk trio REPETITOR je nedvomno ena najpomembnejših skupin zadnjega desetletja na Balkanu in hkrati strogo varovana skrivnost evropskega rockovskega podzemlja. S svojimi štirimi albumi Sve što vidim je prvi put (Odličan Hrčak, 2008), Dobrodošli na okean (Moonlee Records, 2012), Gde ćeš (Moonlee Records, 2016) in Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji (Moonlee Records,2020) se Repetitor redno zavihtijo na vrhove regionalnih lestvic najboljših albumov, so deležni izrazito pozitivnih kritik, s številnimi energetsko nabitimi koncerti, ki so nedvomno eno najmočnejših orožij skupine, pa tudi hitro širijo svojo bazo oboževalcev. Repetitor so odigrali nešteto koncertov širom Balkana, izvedli več evropskih turnej in nastopili na festivalih širom Evrope (Sziget, Exit, Pohoda, Rock For People, Loftas, Europavox, INmusic, Stereoleto...), ter celo vse do Rusije in Kitajske. Junija 2018 so na povabilo kanadčanov Arcade Fire nastopili z njimi v Pragi, Budimpešti in Bukarešti.

Idrijski prekaljeni bend Jejčk s hudomušnimi glasbenimi interpretacijami nizajo mavrice od romantičnih melodij do hardcore nažiganj. Idrijska klasika, ki poslušalca ne pusti ravnodušnega, kaj šele pri miru stoječega. Najboljša uvertura v nepozabni klubski večer.

Vstopnina: 5 €

Načrtuj